ROOT: Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop Software

După ce ieri am publicat un articol despre cum poți obține acces ROOT pe Sony Xperia Z3 și Sony Xperia Z2 cu Android 5.0.2 Lollipop (link) am observat în rubrica de comentarii că există interes pentru un tutorial asemănător pentru Sony Xperia Z1 (mulțumesc Ciprian pentru sesizare și maci pentru confirmarea buildului). Așa că astăzi voi face exact acest lucru.

Această metodă funcționează pe orice telefon Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop, build 14.5.A.0.270 sau 14.5.A.0.242. Starea bootloaderului nu contează, metoda fiind valabilă atât pentru terminalele cu bootloaderul blocat (locked), cât și pentru cele unlocked.

La fel ca metoda prezentată ieri pentru Sony Xperia Z3 și Sony Xperia Z2, această metodă se poate aplica în totalitate de pe telefon, fără a fi nevoie de un PC. Poți urma pașii și cu ajutorul unui PC, fiind nevoie de un cablu de date pentru a transfera fișierele în memoria internă a telefonului.

De ce ai nevoie?

  • un Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop, build number 14.5.A.0.270 sau 14.5.A.0.242
  • Unknown sources activat în Settings -> Security și USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • KingRoot 4.1link | mirror
  • fișierele necesare pentru a înlocui Kinguser cu SuperSUlink | mirror
  • aplicația Root Browser din Play Store – link
  • răbdare

1. Deschide aplicația Root Browser. Vei fi întrebat dacă dorești să descarci câteva utilitare necesare aplicației, pentru care va trebui să alegi Yes. Localizează fișierul kingroot_4.1.0.apk și instalează-l. Dacă l-ai descărcat folosind telefonul îl vei găsi în folderul sdcard -> Downloads.

2. Deschide aplicația KingRoot, așteaptă câteva secunde ca aceasta să identifice corect telefonul și apasă butonul START ROOT. În acest moment aplicația va încerca să obțină acces ROOT. Dacă aceasta nu reușește, încearcă de mai multe ori. Pentru unii funcționează din prima încercare, pentru alții din a 5-a.

ROOT: Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop

NOTĂ: În acest moment telefonul tău are acces ROOT, însă KingRoot instalează ca manager pentru acces aplicația Kinguser. Îți recomand să o înlocuiești cu SuperSU, cunoscuta aplicație dezvoltata de Chainfire. Cu ajutorul SuperSU vei putea actualiza și fișierele folosite pentru accesul ROOT.

3. Folosind Root Browser localizează fișierul Replace_Kinguser_with_SuperSU-v1.2.zip. Ține apăsat lung pe acesta, selectează Extract și confirmă apăsând Extract din nou. Vei obține un folder cu numele Replace_Kinguser_with_SuperSU-v1.2.

ROOT: Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop

4. În interiorul folderului Replace_Kinguser_with_SuperSU-v1.2 vei găsi altul cu numele mrw. Ține apăsat lung pe acesta și selectează Move. Mergi în folderul sdcard și apasă Paste. Acordă-i acces ROOT aplicației dacă ți-l cere.

ROOT: Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop

5. Accesează folderul sdcard -> mrw și selectează fișierul root.sh. În fereastra ce apare bifează Execute script as root și apasă Execute. Acest fișier va opri aplicațiile instalate de KingRoot, le va dezinstala și va instala aplicația SuperSU.

ROOT: Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop

6. La sfârșitul procesului de la punctul 5, SuperSU va porni automat și îți va cere să actualizezi fișierele necesare (binary). Selectează Continue iar pe ecranul următor alege metoda Normal. Odată ce aceste fișiere vor fi actualizate ți se va cere să repornești (reboot) telefonul – alege Yes.

Felicitări! Ai obținut acces ROOT pe Sony Xperia Z1 cu Android 5.0.2 Lollipop și ai înlocuit aplicația Kinguser cu SuperSU.

Dacă ai întrebări sau feedback te aștept în secțiunea de comentarii.