ROOT Sony Xperia Z3 si Xperia Z3 Compact Software

Cu specificații de top și design atractiv, Sony Xperia Z3 sau Xperia Z3 Compact se află sigur în wishlistul multora dintre voi. Dar dacă deții unul (sau plănuiești să îți cumperi) și vrei să obții acces root, este nevoie să deblochezi bootloaderul, care duce la pierderea unor funcții ale telefonului, și mai important, a garanției.

Însă acum există o metodă nouă, numită giefroot. Unealta dezvoltată de userul XDA zxz000 te va ajuta să obții acces root pe telefonul tău Xperia Z3 sau Xperia Z3 Compact cât mai ușor posibil și fără să fie nevoie să deblochezi bootloaderul.

Nu te voi aburi prea mult cu alte explicații sau povești. Nu de alta, dar sigur nu pentru acest lucru ai deschis acest articol. :)

Cerințe:

  • USB Debugging acitvat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe “Android build”
  • Allow mock locations activat în Settings -> Developer options
  • drivere corecte, ce pot fi descărcate făcând click aici
  • cea mai recentă versiune a giefroot, de aici (v2 în momentul scrierii)
  • răbdare

Dezvoltatorul aplicației nu spune nimic, însă unele siteuri de profil recomandă mărirea timpului de închidere a ecranului (Screen timeout) la minim 5 minute pe durata procesului.

1. Pune telefonul în modul avion și conectează-l la calculator.

2. Dezarhivează giefroot descărcat mai sus într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop).

3. Deschide folderul unde ai dezarhivat giefroot și rulează install.bat (de preferat folosind Run as administrator). Este posibil să ți se ceară permisie pe ecranul telefonului – acceptă.

root-xperia-z3-compact_01

Dacă primești eroare “Device not rooted”, dezvoltatorul recomandă să încerci din nou.

Asta a fost tot! Destul de simplu, zic eu, pentru cât efort s-a depus în obținerea acestei unelte. Și vorbind de efort, dacă giefroot te-a ajutat, intră pe threadul XDA aici și multumește-le celor ce au facut acest lucru posibil.

Lasă-ne feedback în secțiunea de comentarii.