Tenda are o ofertă interesantă la eMAG. Este vorba de Tenda AC23, un router ce impresionează prin numărul de antene, specificațiile hardware și preț.

Am putea spune că avem un veritabil best-buy ce punctează în multe elemente-cheie.

Router wireless Tenda AC23 – 269 lei la eMAG;

Prin ce iese în evidență?

  • 7 antene externe de 6 dBi;
  • gigabit pe WAN și LAN cu 10 / 100 / 1000 Mbps;
  • Wi-Fi b/g/n + Wi-Fi ac Wave 2 și viteze combinate ce ajung la 2033 Mbps (în 5GHz – 1733 Mbps și în 2.4 GHz – 300 Mbps);
  • tehnologie 4×4 MU-MIMO pentru viteze mari pe smartphone-urile moderne și alte dispozitive cu Wi-Fi performant;
  • procesor dual-core la 1 GHz pe 28nm + co-procesor la 500MHz;

Nu vă luați la specificații după ceea ce găsiți listat pe eMAG. Nu este doar Wi-Fi n, are și Wi-Fi ac chiar de generația a 2-a. De aici și viteza obținută de peste 1700 Mbps pe 5 GHz în Wi-Fi ac. Nu ar avea cum doar pe Wi-Fi n să atingă peste 2000 Mbps pe cele două benzi combinate.

De partea sa este și prețul, la 260 lei primești un router cu 7 antene. Este clar că penetrează spațiul din jurul său și oferă o acoperire bună. Aș spune că avem un router wi-fi excelent pentru cei ce au conexiune de 500 – 1000 Mbps și vor să folosească conexiunea la maxim, cu jocuri, conținut pe Netflix pe mai multe smart TV-uri, YouTube, multe persoane conectate în același timp la internet.

Tenda AC23 mi se pare un veritabil best-buy. O să-l testez cât de curând și revin într-o recenzie cu impresiile formate. Putem extinde discuția în rubrica de comentarii și să-mi atrageți atenția cu o ofertă și mai bună în acest orizont de preț.

Aștept democratizarea specificațiilor și un router cu Wi-Fi ax și preț de sub 300 lei. Cred că se va întâmpla pe la început de 2021, cel mai probabil. S-ar putea să intre și Tenda în această zonă la un moment dat, ei sunt cunoscuți pentru routerele ieftine și cele de tip mid-range. Nu ies din zona 3 – 400 lei, doar cu sistemele mesh (unde și acolo față de concurență sunt cu 30 – 40 – 50% mai ieftini).

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.