Aș spune că este o veste tristă pentru influenceri ce trăiesc în Rusia. Instagram a fost blocat în Rusia de astăzi. Ceea ce era dat ca amenințare în urmă cu câteva zile, a fost pus în aplicare.

Este un răspuns al Rusiei la:

  • faptul că  Meta permite amenințările cu moartea la adresa rușilor pe Instagram și Facebook în contextul războiului desfășurat în Ucraina (Zuckerberg a modificat ToS-ul și algoritmul);
  • Meta nu a mai permis reclame de la publicațiile rusești, iar share-ul pe sursele de informare de acolo a fost puternic redus spre a preveni răspândirea propagandei, aici mă refer la Facebook (până și un senator român s-a ales cu o avertizare legată de o eventuală finanțare din Rusia).

Pe lângă Instagram este așteptată o mutare similară și în ce privește WhatsApp.

Am spus că este o veste tristă pentru influenceri. Cred că oricine poate trăi în continuare fără Instagram, este doar o sursă de divertisment. Pentru cei ce au alocat timp și resurse spre a avea o prezență cât mai puternică pe Instagram este clar că dispare o sursă de venit. Cel puțin se întâmplă asta pentru o perioadă de timp.

Sunt peste 80 de milioane de utilizatori de Instagram în Rusia. Este una dintre țările în care aplicația avea una dintre cele mai puternice prezențe. Urmează WhatsApp și Facebook în sine, asta dacă nu au fost deja interzise și acestea.

Bineînțeles, există varianta unui VPN. Asta până când se vor lua măsuri de către statul rus și în acest sens.

Sursa: Cnn.com

Categorii: software

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.