În China au izbucnit mai multe focare de Covid-19, iar strategia lor a rămas în continuare să instaureze carantină strictă. În Shenzhen au fost raportate 3000 de cazuri noi de Covid-19 pe 13 martie.

Au decis să instaureze carantină pentru cel puțin o săptămână. Sunt afectați cei peste 17.5 milioane locuitori ai Shenzhen-ului. Decizia companiei taiwaneze a fost să relocheze producția către alte facilități ce sunt funcționale în continuare, iar campusul din orașul chinez a fost închis. Este afectată producția de iPhone ce și așa nu stă prea bine cu stocurile de iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. 

Bineînțeles, nu doar Foxconn este afectat. În aceeași situație se află și Huawei, DJI și Tencent + alte companii chinezești. Majoritatea au fabrici și centre de R&D în acest oraș.

De aici mă aștept să fie o presiune suplimentară pe stocuri, iar prețurile să aibă o creștere cât de mică.

Foxconn a pierdut 1% din valoarea acțiunilor după această decizie (la deschiderea bursei din Taipei în cursul zilei de astăzi).

Sursa: 9to5Mac.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.