Software

Într-o ţară în care manipularea şi dezinformarea sunt la ordinea zilei, orice formă a libertăţii de exprimare este cenzurată atunci când aceasta nu mai poate fi controlată.

Războiul declanşat de Rusia pe teritoriul Ucrainei este promovat în ţară drept “o operaţiune militară specială”, iar oamenii obişnuiţi abia dacă ştiu ce se întâmplă pe acolo. Dovezile sunt numeroase, inclusiv apeluri ale soldaţilor ruşi către familiile lor.

Pentru că regimul lui Putin vrea să reducă la maxim scăpările de informaţii, agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a luat decizia de a bloca accesul la Facebook şi Twitter pe teritoriul ţării.

Motivarea oficială pentru luarea acestor decizii este legată de discriminarea de care are parte presa din Rusia pe cele două platforme sociale.

Ruşii vor putea accesa în continuare Facebook şi Twitter cu ajutorul unui VPN, însă câţi ştiu să folosească un astfel de instrument ?

Update: Se pare că Rusia a blocat în ultimele ore accesul şi la YouTube sau Booking.com.

Sursa: digi24.ro

Categorii: software

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.