Diverse

Chiar dacă are unele dintre cele mai diversificate arme nucleare din lume, Rusia continuă să îşi dezvolte acest tip de armament capabil de distrugeri colosale.

Cele mai noi teste au făcut făcute în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018 cu 4 rachete cu încarcatură nucleară numite Burevestniks. Testele au fost făcute în largul Mării Barents şi au fost un eşec total. Cea mai bună performanţă obţinută a fost de 2 minute de zbor spre ţintă, adică a fost acoperită o suprafaţă de doar 22 de kilometri.

Chiar dacă testele au fost un eşec, Vladimir Putin a precizat că rachetele Burevestniks sunt capabile să atingă orice ţintă la nivel global. Partea şi mai interesantă este aceea că una dintre rachetele testate nu a fost găsită nici până acum, la mai bine de 9 luni de la tentativa de zbor. Adevărul este că ruşii nici nu prea s-au chinuit să o caute. Abia luna aceasta au trimis în Marea Barents trei vase special echipate pentru astfel de misiuni, însă începutul va fi destul de greu, mai ales că nu prea ştiu de unde să pornească.

Nu se cunosc încă implicaţiile pentru mediul înconjurător. Să sperăm că nu se va întâmpla nimic şi că racheta va fi recuperată în întregime.

Sursa: gizmodo.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.