Diverse

Oricât de bizară poate părea această ştire, cercetătorii din Rusia testează o metodă modernă de a “convinge” vacile să dea mai mult lapte.

Ministerul Agriculturii din Rusia a implementat un program pilot la ferma RusMoloko din districtul Ramensky din Moscova prin intermediul căruia a încercat să observe cum reacţionează vacile la utilizarea tehnologiei VR. Cercetătorii au echipat mai multe vaci cu ochelari de realitate virtuală special concepuţi pentru acestea, iar imaginile afişate prezentau păşuni verzi şi însorite.

După finalizarea primelor teste, cercetătorii au concluzionat că vacile au avut o stare emoţională mult mai echilibrată şi astfel s-a obţinut o producţie mai mare de lapte (în anumite cazuri s-a îmbunătăţit chiar şi calitatea laptelui).

Chiar dacă vorbim de o fază incipientă a acestui proiect, reprezentanţii Ministerului Agriculturii din Rusia sunt foarte încântaţi de primele rezultate şi vor continua testele pentru a măsura toate efectele pe termen lung. Dacă se va dovedi un succes, ruşii sunt hotărâţi să ofere condiţii mai bune animalelor (chiar dacă virtuale) pentru a le creşte productivitatea.

Sursa: bbc.com, via go4it.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.