Smartphone

În iunie Samsung a lansat a doua generaţie a senzorului său de 200 Megapixeli – Samsung ISOCELL HP3. La articolul de prezentare am evidenţiat faptul că prima generaţie, Samsung ISOCELL HP1, nu este încă disponibilă la nivel comercial, astfel că nimeni nu poate spune până în prezent cât de buni sunt aceşti senzori de 200 Megapixeli.

Motorola anunţase un eveniment important pentru 2 august (nr. azi), unul prin intermediul căruia ar fi fost anunţat (printre altele) şi Motorola Moto X30 Pro – primul smartphone din lume cu senzor principal de 200 Megapixeli (acesta ar folosi senzorul Samsung ISOCELL HP1).

Cu doar câteva ore înainte de eveniment, Motorola a anunţat că acesta se anulează fără a oferi o explicaţie în acest sens. Mai multe informaţii nu au fost date, reprezentanţii Motorola limitându-se în a recomanda utilizatorilor să urmărească platformele oficiale Moto pentru viitoare detalii.

Deşi nu există o justificare clară, mai toată presa sugerează că amânarea evenimentului a fost decisă pe fondul tensiunilor dintre China şi SUA, în contextul vizitei Preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan. În acea zonă există o mare instabilitate politică, iar vizita nedorită de China nu face decât să agite şi mai mult spiritele.

Să sperăm totuşi că lucrurile se vor calma, deşi mi se pare că mai toată lumea stă pe un butoi cu pulbere şi se aşteaptă scânteia.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: motorola

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.