Samsung 3D Blu-ray Home Theatre H5550K – review

21/06/2014

Pot spune că sunt un norocos pentru că fac review-urile pentru Gadget.ro. Așa am avut ocazia să testez cele mai noi gadgets din diverse domenii, de la telefoane mobile și tablete până la monitoare, laptopuri și aparate foto. În ultimele săptămâni am avut ocazia să mă joc cu un sistem de sunet mai special.

În primul rând nu este corect să-i spun doar sistem de sunet, pe lângă boxele propriu-zise sosește și un player de tip Blu-ray ce redă fișierele în format 2D sau 3D. Din păcate nu am un televizor 3D și niciun un monitor cu această tehnologie, de aceea impresiile mele legate de Samsung H5550K s-au format pe baza fișierelor 2D. Presupun că în 3D se descurcă fără nicio problemă, livrând o experiență de utilizare similară.

Apropo, am folosit imaginile din kitul de presă. Asta pentru că micuțul meu studio este conceput la momentul actual pentru fotografiile unor gadgets de dimensiuni mai mici (telefoane și tablete, în mod special). Aici vorbim de multe componente, de un spațiu generos, multe cabluri care de obicei sunt mascate în implementarea unui sistem home theatre. Eu nu le-am ascuns pentru că returnez produsul și nu ar fi avut rost să mă complic.

Am structurat câteva din datele tehnice ale Samsung 3D Blu-ray Home Theatre H5550K în tabel:

Blu-ray player 3D + sistem de sunet Samsung 3D Blu-ray Home Theatre H5550K
Putere totală 1000W
Tip 5.1 (4 boxe de tip turn + boxă centrală + subwoofer)
Formate suportate de către Blu-ray player 3D Blu-ray, Blu-ray Video, DVD-Video, DVD-R, DVD-RW, CD, CD-R, CD-RW, VCD 1.1
Fișiere suportate AVCHD, DivX, DivX HD, LPCM, MP3, MKV, WMA, WMW (1/2/3/7/9), FLAC, RMVB, JPEG, HD JPEG
Standarde îndeplinite pe partea audio Dolby Digital, Dolby True HD, DTS, DTS 96/24, DTS HD, Power Bass, Local EQ
Conectivitate Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, bluetooth, HDMI, DLNA, NFC, Audio Input, Optical Input, rețea pe fir cu conector RJ-45, USB 2.0, jack de 3.5 mm + funcția de karaoke
Dimensiuni Speaker frontal – 95 x 1.113 x 74 mm;Subwoofer – 221 x 381 x 365 mm;Speaker central – 227 x 95 x 74 mmSpeaker surround – 95 x 1.113 x 74 mm.
Greutate 6.5 kg pentru subwoofer, 2.9 kg pentru speakerele frontale, 0.6 kg pentru micuța boxă centrală, 2.9 kg pentru speaker-ul surround;25.2 kg în total.
Consum de energie Stand-by – 0.5W;În sarcină – 47W.

Design

HT-H5550K_003_Woofer-Detail_Black

Este un pachet voluminos în care regăsiți o sumă de componente (subwoofer, 4 speakere de tip turn, boxă centrală minionă, Blu-ray player-ul 3D, telecomandă, cablu HDMI – HDMI, manuale de utilizare, standurile pentru boxele turn, cablurile ce permit conexiunea între Blu-ray și speakere. Nu am dat și de șuruburile ce permit fixarea între standuri și boxele propriu-zise. Trebuie să punctez că nu am primit pachetul de retail ci cel de tip sample, făcut special pentru teste și nu pentru comercializare. Apropo, pachetul este pe măsură, destul de generos. Noroc că-l iei, îl instalezi și gata.

Standurile sunt destul de late, simplu de montat. Boxele turn au puțin peste 1 metru înălțime, plastic mat și grilă metalică în partea frontală. Fiecare cablu are o culoare ce se potrivește cu cea existentă în zona conectorilor de la 3D Blu-ray cât și pe spatele speakerelor. De aici realizarea conexiunilor în mod rapid. Boxa centrală este micuță, subwoofer-ul este ceva mai mare și mai greoi, după cum este și normal. 3D Blu-ray-ul se evidențiază prin liniile simple, clare, intuitiv în utilizare. S-a mers pe o combinație de suprafețe mate și lucioase (în special la speakere).

Este un sistem de sunet ce dă bine în orice living / sufragerie sau dormitor. Apreciez liniile moderne, simple și care nu se demonetizează în timp. Apropo, logo-ul Samsung nu este prea scos în evidență.

Setări, interfață și aplicații

HT-H5550_005_Detail_Black

Conexiunea între 3D Blu-ray player și boxe se face într-un mod facil. Nu sunt specialist, dar m-am descurcat fără nicio problemă. Alături de sistem au sosit și 2 filme + kit de test pe partea de sunet, redare video etc.

Conectezi blu-ray-ul la speakere și ulterior la o sursă de energie electrică. Mă rog, nu uitați de faptul că ai nevoie de un televizor sau monitor spre a avea acces la interfață gândită de Samsung pentru produsul său. Merge a fi conectat la internet pe fir / conector RJ-45 sau prin Wi-Fi. Am mers pe Wi-Fi în mod direct. Mi-aș fi dorit o telecomandă cu două fețe, pe una dintre ele să fie o tastatură qwerty fizică. Acum trebuie să recunosc că m-am descurcat fără probleme și cu telecomandă din pachet. Apropo, există posibilitatea de a controla blu-ray player-ul și sistemul de sunet direct de pe smartphone sau tabletă.

Interfața este structurată în patru secțiuni: Disc, Fotografii, Video și Muzică. Mai există și o zonă la bază cu acces rapid la aplicațiile YouTube etc + acces la Opera TV Store, Screen Mirroring, Change Device și faci switch între fișierele stocate pe un stick USB sau pe Blu-ray disc. Function oferă acces la intrările disponibile în blu-ray player (digital in, AUX, tuner / radio FM, bluetooth).

Zona de setări se află în colțul din dreapta. Mi s-a părut a fi destul de bine structurată în următoarele secțiuni: Display, Audio, Network, System, Language, Security, General și Support. Nu are rost să detaliez fiecare subsecțiune în parte.

Dintre aplicațiile preinstalate:

Facebook, YouTube, DailyMotion, AccuWeather, Picasa, Twitter, Flickr – nu cred că mai este nevoie să detaliez ce face fiecare aplicație în parte. Facebook, Twitter sunt pe partea de socializare, YouTube și DailyMotion pentru streaming video, Flickr și Picasa pe partea de streaming și stocare de fotografii, iar AccuwWeather se numără printre cele mai uzitate suite de previziune a vremii / meteo.

În Opera TV Store dați de multe aplicații organizate în Noi, Populare, Toate, Jocuri, Muzică, Sporturi, Lifestyle, Tehnologie, Kids, Natură și Călătorii, Unelte, Trailers, Filme și seriale TV, Internet TV. Aveți de unde alege, în funcție de preferințe și nevoile de utilizare.

Cele mai populare 5 aplicații sunt AccuWeather, Opera for Instagram, Fireplace screensaver, Snake, Mini Golf, Bubbles.

Conectivitate

HT-H5550_004_BDP-Detail_Black

Nu-i lipsește nimic: Blu-ray în formate 3D și 2D, Wi-Fi, conexiune pe fir la internet / RJ-45, HDMI, Optical Digital Audio In, AUX in. Toate elementele de conectivitate sunt dispuse în spatele blu-ray player-ului. Să nu uit că are și locaș pentru antenă FM. Pe partea de Wi-Fi pot spune că a funcționat fără probleme, streaming-ul de conținut de pe YouTube a funcționat fără nicio problemă, aproape la fel de rapid ca pe un PC / notebook. Mai greu cu notatul titlurilor melodiilor, fără o tastatură qwerty fizică.

Sunet

Aici este punctul PRO major. Pot spune că anumite filme le-am redescoperit prin intermediul lui Samsung H5550K. Ai parte de experiența de sunet dintr-un cinematograf direct în living-ul de acasă, fără niciun compromis. Trebuie doar ca filmul să fie în formatul care trebuie, blu-ray în mod special. De restul se ocupă blu-ray player-ul și sistemul de sunet pe care Samsung l-a gândit să livreze un sound fără compromis.

Îl văd util într-un living generos, în apartamentele mai vechi s-ar putea să te facă să-l dai mai tare și să ai probleme cu vecini. Dozat cum trebuie merge a fi utilizate în orice încăpere, dar un spațiu mai mare pune în valoare efectele stereo de care Samsung-ul H5550K dispune din plin. M-a impresionat faptul că și la 100% nu distorsionează sunetul în vreun fel. Samsung și-a făcut temele așa cum trebuie și au mai multă expertiză în domeniul ăsta față de așteptările pe care le aveam.

Concluzii

HT-H5550K_001_Front_Black

Samsung Home Theatre H5550K se adresează celor care caută un centru multimedia capabil și își doresc atât partea de sunet cât și un blu-ray capabil să redea fișiere în diferite formate. Se conectează la internet prin Wi-Fi sau pe fir, Wi-Fi direct, DLNA și alte minuni ce permite o experiență multimedia fără compromis.

PRO

– sunet de top, nimic de reproșat la acest capitol;

– compatibilitate cu o multitudine de formate, blu-ray player capabil;

– interfață intuitivă, ușor de învățat și utilizat;

– conexiune la internet prin Wi-Fi, streaming de content;

– aplicații ce extind funcționalitatea dispozitivului.

CONTRA

– nu știu dacă este un punct CONTRA de adevăratelea, dar nu l-am văzut listat în magazinele românești;

– puțin lag resimțit la nivel de interfață. Cred că un procesor dual-core l-ar fi ajutat să ofere un plus de viteză la nivel de UI.

 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.