Samsung 960 PRO si 960 EVO Hardware

Zilele trecute am avut ocazia de a participa la un eveniment dedicat produselor de memorie Samsung. Au fost aduse în discuție SSD-uri interne și externe, USB Flash Drives (stick-uri de memorie) și carduri de memorie SD sau microSD. S-a vorbit câte puțin despre fiecare dintre ele, însă capul de afiș a fost reprezentat de cele mai noi SSD-uri din portofoliul companiei sud-coreene.

Samsung 960 PRO și 960 EVO au fost anunțate pe 21 septembrie, iar în țara noastră sunt așteptate să ajungă în stocurile magazinelor specializate începând cu jumătatea lunii octombrie 2016. Desigur, fiindcă vorbim despre cele mai performante SSD-uri din zona consumer, prețurile vor fi direct proporționale cu vitezele înalte de citire și scriere. Așadar, aceste produse se adresează în special profesioniștilor ce au nevoie de procesarea unui număr mare de date, editare video 4K, gamerilor entuziaști ș.a. Chiar și așa, noile tehnologii vor deveni în scurt timp mai accesibile și în doar 2 – 3 ani de zile ni le vom permite fiecare dintre noi.

Să vedem mai exact care sunt principalele specificații pentru Samsung 960 PRO și 960 EVO:

Specificatii Samsung 960 PRO si 960 EVO

Click pe tabel pentru a vedea dimensiunea completă

Trebuie să rețineți că pentru a beneficia de performanțele maxime pe care le pot oferi cele două noi modele de SSD-uri Samsung este necesar ca placa de bază din desktop-ul sau notebook-ul vostru să dispună de port M.2 PCI Express (PCIe) Gen.3 x4. Altfel, veți fi limitați de lățimea maximă de bandă pe care slotul PCIe al sistemului vostru îl poate oferi.

Alte detalii pe care le-am reținut în timpul prezentării Samsung și pe care cred că merită să le împărtășesc cu voi:

  • Samsung este lider mondial pe segmentul de memorii, cu aproape 50% din piață pentru memoriile mobile DRAM și 40% pentru memoriile NAND flash;
  • Samsung este singurul producător de SSD-uri care fabrică fiecare componentă a unui astfel de produs (NAND, DRAM, controller) și oferă un produs finit fără piese de la alți producători;
  • În iulie 2014 era lansat SSD-ul Samsung 850 PRO, primul din lume ce folosește tehnologia de fabricație V-NAND (Vertical NAND). Acest model primește o garanție de 10 ani;
  • Toate cardurile de memorie și stick-urile USB Samsung din oferta actuală sunt rezistente la apă, la temperaturi de la 0 la 60 grade Celsius, la raze X, câmpuri magnetice de până la 15.000 gauss și la șocuri de până la 1.500 g.

samsung-sd-and-usb-flash-drives-rezistance

Categorii: hardwaresamsung

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.