Diverse

Samsung a prezentat câteva cifre pentru trimestrul al patrulea din 2018 (ultimul), iar căderea pare a fi una necontrolată.

În ultimele trei luni ale anului anterior, producătorul sud-coreean a înregistrat o scădere a veniturilor de 38% comparativ cu trimestrul anterior şi o scădere de 28% raportat la aceeaşi perioadă din 2017. Nici profitul nu o duce mai bine, acesta este cu 10% mai mic decât cel înregistrat în trimestrul anterior, cât şi în perioada similară din 2017.

Pentru că trebuie să justifice aceste cifre modeste, Samsung a declarat că de vină sunt vânzările slabe de smartphone-uri şi chip-uri, cât si suplimentarea cheltuielilor de marketing necesare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Nici primul trimestru din 2019 nu se anunţă mai bun pentru Samsung, această perioadă fiind cunoscută în general drept una mai slabă. Lansările smartphone-urilor din seria GALAXY S10 ar putea revigora vânzările, însă acestea se vor vedea abia din trimestrul al doilea

Sursa: samsung.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.