Hardware

Samsung a surclasat anul acesta concurenţa prin intermediul procesorului octa-core Exynos 7420. Rezultatele obţinute în diversele teste de benchmark, stabilitatea sa chiar şi în cele mai grele condiţii de utilizare, dar şi feedback-ul pozitiv primit din partea utilizatorilor, transformă acest procesor în cea mai bună opţiune existentă la ora actuală pentru un smartphone.

exynos

Chiar dacă nici ceilalţi producători nu stau degeaba (Huawei a lansat Kirin 950, Qualcomm se pregăteşte să prezinte oficial modelul Snapdragon 820, iar MediaTek doreşte să lanseze primele terminale cu Helio X20 luna viitoare), Samsung se pare că a început producţia de masă pentru procesorul Exynos 8890. Acesta nu a fost încă lansat, însă conform informaţiilor actuale Exynos 8890 va fi un procesor de tip octa-core fabricat pe tehnologie de 14nm tactat la 2.4 GHz.

Samsung doreşte să implementeze noul procesor pe viitorul flagship Samsung Galaxy S7. Dacă se confirmă demararea producţiei de masă pentru Exynos 8890, sunt şanse foarte mari ca în cadrul MWC Barcelona 2016 (22-25 februarie) să vedem prezentarea oficială pentru Samsung Galaxy S7 în 2 versiuni: una cu Exynos 8890 şi cealaltă cu Snapdragon 820.

Sursa: gforgames.com

Categorii: hardwaresamsung
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.