În SUA putem spune că Samsung a realizat o afacere importantă. A încheiat un acord ce se întinde pe mai mulți ani cu Verizon pentru furnizarea și întreținerea de echipamente 5G. Valoarea contractului se ridică la 6.6 miliarde dolari.

Este o veste excelentă pentru Samsung și un semn de îngrijorare pentru Nokia și Ericsson. Pe la început de iulie se specula că la nivel de RAN s-ar putea ca majoritatea operatorilor din SUA să aleagă Samsung.

În momentul de față înțeleg că Verizon folosește RAN și de la Ericsson și Nokia. O trecere masivă spre Samsung s-ar putea să devină o lovitură importantă pentru companiile europene. Probabil, ar putea să recupereze pe bătrânul continent, acolo unde Huawei nu este văzut bine prin diverse țări.

Compania sud-coreeană a investit în 5G, este partener important pentru operatori de telecomunicații din țara sa de baștină. Au deschidere și în SUA și s-ar putea să puncteze serios și pe alte piețe, acolo unde Huawei și ZTE sunt interzise pe motiv politic.

Rămâne de văzut cât de puternice sunt brandurile europene în fața concurenței oferite de Samsung. Din câte știu, gigantul sud-coreean nu are întreg echipamentul 5G ci doar anumite componente și cumva trebuie să colaboreze cu Ericsson și Nokia la nivel de nucleu / core al rețelei. Acordul de 6.6 miliarde dolari cu Verizon se întinde între 2020 – 2025.

Sursa: MobileWorldLive.com

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.