Diverse

Suma pe care Samsung a investit-o anul trecut în cercetare-dezvoltare (R&D) este imensă și a fost depășită doar de Volkswagen, ce ocupă prima poziție ca și cheltuieli în acest sector. Cu 14.1 miliarde de dolari, Samsung se află în spatele producătorului german de automobile cu 1.2 miliarde de dolari.

Top 20 R&D 2015

Click pe imagine pentru a vedea dimensiunea completă

În cazul în care îi căutați pe principalii competitori ai celor de la Samsung din domeniul smartphone-urilor, americanii de la Apple sunt abia pe locul 18. Aceștia au cheltuit pentru dezvoltarea de noi tehnologii doar 6 miliarde de dolari.

Într-adevăr, din cele 14.1 miliarde de dolari, Samsung a trimis către divizia de telefoane mobile o treime din suma totală și nu mai mult. Asta poate fi și din cauză că vânzările de astfel de electronice sunt într-o pantă descendentă pentru compania sud-coreeană.

Așadar, Samsung a decis că este în interesul companiei a aloca sume consistente pentru cercetarea și dezvoltarea noilor cipuri pe 14 nm sau a televizoarelor și astfel a cheltuit mai puțin în zona telefoanelor mobile. Chiar și așa, față de 2014 când au investit 13.4 miliarde în R&D, Samsung a mărit anul trecut fondul total cu 700 de milioane de dolari.

Asta înseamnă că trebuie să așteptăm de la Samsung procesoare și mai performante, precum și o nouă linie de televizoare pline de tehnologii de ultimă oră.

Sursa: PhoneArena.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.