Hardware

Samsung a pornit producția de masă pentru un modul de memorie ce s-ar putea regăsi pe Samsung GALAXY Note10. Este un modul de 12 Gb memorie pe LPDDR5 DRM ce a fost optimizat pentru 5G și operațiuni specifice AI.

Este cu 30% mai rapid față de modulul anterior de 12 Gb pe LPDDR4X – de la 4266 Mb/s urcă la 5500 Mb/s.

Ce promite Samsung legat de noua memorie pentru telefoane mobile?

  • cu 30% mai eficient din punct de vedere al consumului de energie (folosește un alt design pentru circuit, frecvență îmbunătățită și funcție low-power);
  • excelent pentru cei interesați să filmeze în 4K, pentru operațiunile specifice machine learning.

Noua memorie este dezvoltată pe un proces de litografiere în 10nm. Cea mai rapidă memorie RAM pentru telefoane mobile din portofoliul Samsung se află într-o etapă de dezvoltare – 8 Gb LPDDR5 cu viteze de până la 6400 Mb/s. Compania sud-coreeană pregătește și trecerea la 16 Gb, în viitorul apropiat.

Este interesant de văzut cum a evoluat memoria RAM pentru telefoane mobile:

Sursa: Samsung.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.