Samsung a prezentat varianta finală a OneUI 5 dezvoltat pe Android 13. Nu sunt schimbări majore, dar asta și pentru că Google de la Android 11 mi se pare că merge cumva pe o politică a pașilor mărunți în ce privește sistemul său de operare pentru smartphone-uri.

Samsung a testat varianta beta de o bună perioadă de timp, iar acum au dat informații oficiale pe acest subiect.

Care sunt noutățile în OneUI 5 dezvoltat pe Android 13?

➡️ Ecran de blocare cu design revizuit, suport pentru wallpapere video, ceasuri AOD noi + posibilitatea de a controla diverse funcții de aici, în genul a ceea ce a adus și Apple în iOS 16;

➡️ Moduri – setezi ca telefonul să funcționeze în funcție de anumite momente de peste zi (când ești acasă, la birou, peste noapte, la volan etc);

➡️ Stack Widgets – mai multe widgeturi sunt aduse într-o locație de pe ecranul de start și faci glisarea printre ele;

➡️ Sugestii smart – widget ce analizează modul în care folosești telefonul și recomandă aplicații specifice;

➡️ Securitatea și confidențialitatea au parte de un tablou de bord dedicat + Samsung trimite o notificare când trimiți o fotografie ce ar putea conține date sensibile.

Seria Galaxy S22 urmează a primi update la OneUI 5 dezvoltat pe Android 13 în perioada imediat următoare. Samsung nu a spus clar, dar vă ținem la curent când update-ul începe a fi livrat OTA.

Sursa: SamsungMobilePress.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.