Hardware

Avem ecrane OLED flexibile și în momentul de față, dar aflate în spatele unei protecții date de o sticlă rigidă. Uite că Samsung a venit cu o noutate în domeniu, un prim pas către smartphone-ul pliabil. 

Ecranul ce a primit certificarea UL – Underwriters Laboratories este cu un strat din plastic ce emulează protecția dată de sticlă, dar fără a pierde flebilitatea display-ului.

De ce spune Samsung că acest ecran OLED ar fi indestrucibil?

A trecut testul UL (26 de căzături succesive de la înălțimea de 1.2 metri, rezistență la temperaturi cuprinse între + 71 grade Celsius și – 32 grade Celsius. Compania sud-coreeană spune că a realizat teste și de la 1.8 metri înălțime.

2019 este anul în care smartphone-ul pliabil ar trebui să fie prezentat oficial. Presupun că panelul OLED dezvoltat special pentru acest dispozitiv urmează a fi adus și pe alte gadgets, în alte medii în care se potrivește la fix.

Acum nu știu cât de indestructibil este pentru că display-urile sparte sunt una dintre cele mai prolifice metode de făcut bani pe partea de service (pentru producător & unitățile de service propriu-zise).

Sursa: TheVerge.com

Categorii: hardware
Tag-uri: OLEDsamsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.