Software

VLC este unul dintre cele mai utilizate aplicații de redare conținut video, iar decizia legată de blocarea accesului smartphone-urilor Huawei s-ar putea să pară suprinzătoare. 

Motivul:

Direct – faptul că Huawei are un sistem destul de agresiv de închidere a aplicațiilor din background, fără a ține cont de tipul aplicației. Asta afectează VLC ce are nevoie de redare în fundal a sunetului;

Indirect – recenziile negative primite în Google Play de la cei ce folosesc un smartphone Huawei;

Am încercat să găsesc aplicație pe Huawei P20 Pro și întradevăr, nu este disponibilă în Google Play. În aceeași situație ar fi P20, P10, P8 & alte modele ale companiei chineze.

Presupun că situația va fi rezolvată printr-un update de software, asta dacă Huawei consideră că merită să depună un efort în acest sens.

Sursa: TechRadar.com

Categorii: android
Tag-uri: HuaweiVLC

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.