Telefoane Mobile

Pandemia COVID-19 a afectat foarte mult segmentul telefoanelor inteligente, toate estimările realizate la începutul acestui an fiind date complet peste cap. Producătorii globali caută acum soluţii de limitare a pierderilor, 2020 fiind mai nou un an de tranziţie, dacă nu chiar de supravieţuire (pentru unii).

Nici pentru Samsung, liderul incontestabil al pieţei, situaţia nu este mai bună. Conform unor informaţii din presa sud-coreeană, compania a redus producţia de smartphone-uri de la un maxim de 25 milioane unităţi / lună la doar 10 milioane unităţi / lună, iar cererea de componente către parteneri a fost înjumătăţită.

Doar analizând aceste cifre ne putem da seama de cât de gravă este situaţia, cât de mult au scăzut vânzările, cât de “optimişti” sunt cei de la Samsung pentru perioada următoare şi chiar de posibile consecinţe pe termen scurt (reduceri de personal, tăieri de salarii, reduceri de bugete pe diverse departamente cum ar fi cel de cercetare-dezvoltare etc.).

Sursa: gsmarena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.