Software

Suplimentarea de RAM prin aşa numitul RAM virtual nu este o noutate în lumea Android, producători precum Xiaomi, Oppo sau Realme implementând deja funcţii similare.

De curând şi Samsung a anunţat o modalitate de a adăuga RAM virtual smartphone-urilor sale. Aceasta se numeşte RAM Plus, iar pentru moment este disponibilă cu ultimul update doar pentru smartphone-ul Samsung Galaxy A52s 5G. După ce este implementată ultima versiune firmware, utilizatorii pot adăuga încă 4GB RAM virtuali.

Funcţia RAM Plus va fi implementată treptat pe mai multe modele Samsung, însă nu ştim exact care sunt acestea (probabil cele mid-range şi high-end).

Ce înseamnă RAM virtual ?

O astfel de tehnologie permite utilizatorilor să extindă memoria RAM a telefonului, beneficiind astfel de o viteză mai mare la deschiderea și rularea aplicațiilor, timp de reacție mai scurt și o performanță crescută a telefonului per ansamblu.

Funcţia dedicată (principiul de funcţionare este similar la toţi producătorii) permite utilizatorului să extindă memoria RAM a telefonului prin accesarea și convertirea temporară a memoriei de stocare a dispozitivului în memorie de procesare. Astfel, sistemul de operare permite rularea pe fundal a mai multor aplicații care sunt mereu pregătite să fie accesate de utilizator, reducând-se timpii de așteptare pentru deschiderea unei aplicații, sporind viteza de rulare a smartphone-ului.

Sursa: sammobile.com