Diverse

Presa sud-coreeană ne prezintă în acest sfârşit de săptămână o idee care deşi la prima vedere pare a fi uşor hazardată, în realitate are toate şansele să se concretizeze chiar din 2019. Se pare că vicepreşedintele Samsung, Jay Lee, se gândeşte foarte serios să unifice seriile de smartphone-uri GALAXY S şi GALAXY Note.

Conform unor analize de piaţă realizate de producătorul sud-coreean, cele două serii de smartphone-uri au ajuns să se canibalizeze între ele, de aici şi vânzările scăzute ale modelelor GALAXY Note (mulţi utilizatori nu găsesc motive pentru care ar alege un Note în dauna unui S, mai ales că cel din urmă are de cele mai multe ori şi un preţ mai aşezat).

Un alt motiv ar fi concurenţa mult mai acerbă în segmentul high-end. Foarte mulţi producători vin cu device-uri la fel de competitive, însă cu preţuri mult mai decente. O unificare a celor două serii ar reduce costurile de cercetare-dezvoltare, producţie, logistică etc. şi ar permite celor de la Samsung să mai reducă din preţ.

Ideea presei sud-coreene pare şi mai realizabilă dacă ne gândim că zilele acestea a apărut un zvon care ne indica lansarea a trei smartphone-uri din seria GALAXY S10. Cel mai probabil primele două vor fi Samsung GALAXY S10 şi S10 Plus, în timp ce ultima variantă o să fie un S10 Pen / Note (va include un S Pen).

Rămâne de văzut dacă Consiliul de Administraţie va aproba o astfel de unificare. În teorie nu sună rău din punct de vedere economic, însă în practică s-ar putea să bulverseze puţin utilizatorii.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: samsung

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.