Hardware

Vănzările din ce în ce mai slabe şi presiunea pusă de producătorii chinezi sunt apăsătoare pentru Samsung, iar compania sud-coreeană trebuie să ia nişte decizii rapide dacă vrea să rămână numărul unu global ca număr de unităţi vândute şi cotă de piaţă.

Dacă segmentul smartphone-urilor premium merge bine mulţumită tehnologiilor noi implementate, în celelalte zone (mid-range şi entry-level) Samsung pierde vânzări constant, în special din cauza preţurilor ridicate. Compania cunoaşte acest lucru, iar presa din Coreea de Sud susţine că din 2019 preţurile practicate de Samsung vor fi mai mici.

Prima mutare în implementarea acestei decizii este aceea de a înlocui display-urile Super AMOLED de pe seria GALAXY A cu unele LCD. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu seria GALAXY M, cea care va fi anunţată oficial în prima parte a anului viitor (aceasta va înlocui seriile GALAXY C, On şi J).

Sunt foarte curios să văd dacă Samsung va reduce preţurile doar prin utilizarea unor componente mai ieftine sau va avea curajul să mai lase şi din profitul generos pe care îl obţine pe fiecare device vândut.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: samsung

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.