Hardware

Se pare că Samsung are în dezvoltare un senzor foto de 600 de megapixeli dedicat smartphone-urilor. Compania sud-coreeană lucrează de ceva timp la această idee deoarece îşi doreşte să lanseze un senzor capabil să depăşească rezoluţia percepută de ochiul uman (se estimează că aceasta ar fi de 576 megapixeli).

Cunoscutul zvonac Ice Universe a postat pe pagina sa de Twitter o imagine care confirmă existenţa acestui senzor, cât şi câteva informaţii interesante. Se pare că viitorul senzor foto Samsung de 600 de megapixeli ar avea în acest moment al dezvoltării o dimensiune de 1/0.57 inci şi o grosime de 22 mm.

A fost făcută şi o simulare pentru a vedea cum ar arăta acest senzor pe un smartphone actual, iar acesta ar ocupa aproximativ 12% din spatele telefonului şi ar ieşi destul de mult în relief.

Cercetătorii şi inginerii Samsung vor cizela acest senzor în timp, astfel că imaginea actuală este pur informativă.

Categorii: hardwaresamsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.