Diverse

Samsung este una dintre cele mai inovatoare companii din segmentul telefoanelor inteligente, iar problema autonomiei pare să îi preocupe destul de serios. Compania sud-coreeană tocmai ce a brevetat o nouă tehnologie pentru baterii bazată pe grafen.

Noul tip de acumulator este realizat dintr-un material numit bilă de grafen care promite rezultate extraordinare: o autonomie mai ridicată, capacitate cu până la 45% mai mare şi un timp de încărcare de 5 ori mai rapid (dacă un telefon actual se încarcă în aproximativ 1 oră şi 15 minute, noua generaţie va putea face acest lucru în doar 15 minute) comparativ cu actualele baterii Li-Ion.

Acest tip de acumulator va fi perfect şi pentru alte device-uri, mai ales că poate funcţiona fără reacţii chimice adverse până la temperaturi de 60 de grade Celsius. Din păcate sunt şanse foarte mici să vedem smartphone-uri cu o astfel de baterie în următorii 2-3 ani.

Sursa: metro.co.uk

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.