Smartphone

În luna februarie vă scriam că unele surse din Coreea de Sud susţin ideea că Samsung ar urma să vândă unităţile de Samsung Galaxy Note7 retrase din piaţă ca recondiţionate în anumite pieţe emergente. Ştirea a fost intens dezbătută şi iată că la câteva săptămâni distanţă Samsung oferă o declaraţie oficială prin care prezintă în linii mari ce se va întâmpla cu cele câteva milioane de Samsung Galaxy Note7 problematice.

Compania sud-coreeană are un plan format din 3 paşi:

  • Primul pas se referă la acele smartphone-uri care pot fi salvate şi repuse în circulaţie, fie ca recondiţionate, fie ca telefoane de închiriat (orice ar însemna acest lucru);
  • Al doilea şi al treilea pas se referă la acele telefoane ce nu vor ajunge în piaţă. În primă fază Samsung doreşte să scoată absolut toate componentele ce mai pot fi reutilizate;
  • Ultima etapă este cea în care se va încerca prin metode prietenoase cu mediul să se extragă metalele preţioase existente în terminale: cupru, nichel, argint, aur etc.

Primul pas este cel care ne interesează cel mai mult deoarece implică vânzarea unor smartphone-uri Samsung Galaxy Note7 recondiţionate în anumite regiuni. Samsung nu a menţionat clar care vor fi acestea, însă a specificat că vor fi anunţate din timp.

O declaraţie interesantă vine de la filiala Samsung din Statele Unite ale Americii care afirmă că detaliile privind numele, specificaţiile tehnice şi preţul vor fi anunţate când device-urile vor fi disponibile. De aici tragem concluzia că cele câteva milioane de unităţi Samsung Galaxy Note7 retrase din piaţă vor fi regândite: alt nume, poate alte specificaţii (baterie, procesor etc.) şi preţ diferit.

Sursa: theverge.com