Smartphone

Se pare că era smartphone-urilor cu accesorii utile în cutia de retail este pe final, asta cel puţin în cazul Samsung (la Apple treaba este rezolvată deja). Primele telefoane ale producătorului sud-coreean fără încărcător şi căşti în pachetul standard au fost cele din seria Galaxy S21.

Din nefericire cele trei device-uri sunt doar deschizătoare de drumuri. În cadrul unei sesiuni Q&A (întrebări şi răspunsuri) organizată de Samsung, compania a confirmat că în viitor toate smartphone-urile sale vor veni fără fără încărcător şi căşti în cutia de retail. Acest proces de renunţare la accesorii se va face treptat, tocmai de aceea nu a fost anunţată o perioadă exactă de implementare.

Justificarea deciziei este legăta de protejarea mediului, de sustenabilitate, cât şi de o aşa zisă presiune pe care consumatorii o resimt din cauza accesoriilor noi şi inutile.

Să spunem că în acest moment au dreptate, avem încărcătoare de toate felurile, dar ce facem peste 2-3 ani când vor exista noi tehnologii de încărcare a bateriilor ? Şi atunci vor fi inutile încărcătoarele ?

Sursa: samsungmobilepress.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.