Diverse

După ce Apple a lansat anul trecut serviciul de plăţi mobile Apple Pay, Samsung şi-a dezvoltat foarte mult interesul pentru acest domeniu (chiar dacă există NFC, până la lansarea Apple Pay nu au oferit o atenţie sporită acestui segment).

Există foarte multe informaţii care spun că în cadrul MWC Barcelona 2015 compania cu sediul în Coreea de Sud va lansa propriul sistem de plăţi mobile. Dacă până astăzi erau simple zvonuri, se pare că acestea au fost întărite prin noua achiziţie realizată de Samsung. Aceştia au cumpărat LoopPay, companie americană care lucrează în domeniul plăţilor mobile. Sistemul utilizat de LoopPay este uşor diferit de cel utilizat prin tehnologia NFC. Aceştia produc dispozitive de mici dimensiuni compatibile cu toate smartphone-urile, care împreună cu o aplicaţie dedicată pot transmite wireless informaţiile necesare realizării plăţilor în momentul în care sunt apropiate la câţiva centimetri de cititoarele magnetice de carduri bancare.

O altă scăpare care confirmă lansarea propriului sistem de plăţi mobile Samsung a fost realizată de un înalt oficial sud-coreean care a afirmat într-un interviu că “noi nu trebuie să aşteptăm apariţia unui număr suficient de terminale cu NFC”.

Ca o concluzie putem spune că sunt şanse ca Samsung Galaxy S6 să aducă o noutate în domeniul plăţilor mobile. Mai multe vom vedea în cadrul MWC Barceona 2015.

loopPay

Sursa: cnet.com