Diverse

Samsung Electronics a anunţat rezultatele financiare pentru ultimul trimestru din 2017, iar acestea sunt spectaculoase. Conform datelor oferite de companie, cifra de afaceri înregistrată a fost de 65.98 trilioane woni (61.54 miliarde dolari), iar profitul operaţional de 15.15 trilioane woni (14.13 miliarde dolari).

Rezultatele bune înregistrate în trimestrul patru al anului trecut s-au datorat diviziei de componente, cea mai mare contribuție având-o categoria de memorii DRAM și NAND. Alte creşteri importante au venit şi din partea diviziilor Display Panel (produce ecrane OLED şi LCD) şi Consumer Eletronics (produce televizoare şi electrocasnice), în timp ce divizia de comunicaţii IT & Mobile a înregistrat o scădere a profitului pe fondul majorării investițiilor în marketing, în condiții de sezonalitate puternică.

Pentru 2018 Samsung are planuri foarte mari:

  • va oferi procesoare de 8nm și 11nm pentru a satisface nevoile clienților și pentru a începe o producție de risc de 7-nano. În plus, Samsung va crește capacitățile de producție în masă pentru noile serii S3 și S4, inclusiv procesoare mobile și senzori de imagine;
  • se va concentra pe continuarea extinderii ofertei de soluții 5G pe piețele majore, inclusiv Coreea, SUA și Japonia;
  • își va extinde gama premium cu noi produse și își va dezvolta activitățile de marketing la nivel mondial.

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.