Televizoare

Samsung Electronics foloseşte în prezent pe televizoarele sale OLED tehnologia proprietară QD-OLED (Quantum-dot OLED), însă în cazul acesteia există o rată de succes destul de scăzută la nivel de producţie, iar profitul este unul marginal.

Pentru a-şi creşte competitivitatea pe această piaţă, Samsung Electronics a semnat un acord cu LG Display, unul pe baza căruia Samsung va cumpăra ecrane OLED cu tehnologie LG WOLED.

Pentru început au fost comandate paneluri de 77 şi 83 inci, însă în viitor vor urma şi variante mai mici. Pentru primul an de colaborare Samsung Electronics a comandat 2 milioane de paneluri, pentru al doilea an 3 milioane de paneluri, iar din al treilea an câte 5 milioane de paneluri / an.

Acordul îşi va intra în drepturi chiar din acest trimestru, LG Display urmând a face primele livrări în zilele următoare.

LG Display va deveni astfel principalul furnizor de ecrane OLED către LG Electronics, Sony şi Samsung Electronics la nivel de televizoare şi Apple la nivel de telefoane inteligente.

Sursa: reuters.com