Samsung Expert RAW este o aplicație ce aduce fișiere DNG de calitate ridicată + Samsung HDR de tip multi-frame direct aplicat. Funcționează pe cei 4 senzori integrați pe Samsung Galaxy S21 Ultra.

De fapt, despre ce este vorba?

Dacă vrei să scoți cât mai multe din smartphone-ul folosit, Expert RAW te ajută. Descarci imaginile și le editezi în Lightroom pe partea de expunere, balans de alb, culori etc. Pur și simplu, îți oferă un ecart mai mare de reglaje față de ceea ce primești în mod normal.

Îmi dau seama că avem de-a face cu o minoritate de utilizatori, dar mi se pare a fi o mișcare inteligentă din partea Samsung, un diferențiator față de concurența Android.

La bursa zvonurilor se vorbește despre faptul că mai multe telefoane mobile Samsung vor primi suport pentru Expert RAW (pe lângă Samsung Galaxy S21 Ultra ce l-a primit din noiembrie 2021 sub formă de beta).

Lista este formată din:

 

  1. Samsung Galaxy S22, S22 Plus și S22 Ultra – februarie 2022;
  2. Samsung Galaxy S21 Ultra – început de martie 2022;
  3. Samsung Galaxy Z Fold3 – aprilie 2022;
  4. Samsung Galaxy S20 Ultra, Note20 Ultra și Z Fold2 – prima parte a lui 2022 (cel mai probabil prin mai, iunie 2022).

Trageți RAW cu smartphone-ul din dotare?

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.