Software

Lumea Android este cunoscută pentru diversificare, acest sistem de operare fiind capabil să ruleze atât pe modele foarte scumpe, cât şi pe unele foarte ieftine. Din acest motiv este destul de greu pentru producători să aducă actualizări software în stilul iOS, acolo unde Apple este unic producător, iar produsele sale sunt de la mid-range în sus.

Este totuşi de neînţeles cum smartphone-uri Android de multe sute de euro primesc unul, maxim două update-uri importante, iar Samsung vrea să atragă noi utilizatori de partea sa aducând un plus la nivel software. Compania sud-coreeană vine cu un plan ambiţios şi dacă iniţial acesta era gândit doar pentru modelele premium, iată că acum îl vedem aplicat şi pe smartphone-uri mult mai ieftine.

Samsung Galaxy A33 5G, A53 5G şi A73 5G sunt cele mai recente lansări Samsung, iar acestea vor primi un tratament preferinţal – 4 actualizări software majore şi 5 ani de update-uri de securitate. Ţinând cont că toate cele trei au fost lansate cu Android 12 la bord, putem spune că actualizările la Android 13, 14, 15 şi 16 sunt garantate.

Îmi place această decizie Samsung, arată că le pasă şi de utilizatorii cu venituri mai mici.