Samsung GALAXY A41 este propunerea companiei sud-coreene în segmentul mid-range. Prețul său în oferta magazinelor românești este de aprox. 1400 lei în configurația cu 4 GB RAM și 64 GB stocare.

Partea de unboxing și primele impresii:

Samsung GALAXY A41 iese în față cu un display Super AMOLED de 6.1 inch, protejat cu sticlă. În partea spate este îmbrăcat în plastic, la fel și structura sa de rezistență înțeleg că este fabricată tot din plastic. Amprentele se adună repede, dar aduce și ceva reflexii inedite.

În partea spate se remarcă camera principală cu trei senzori:

  • 48 Megapixeli cu f/2.0 de tip wide;
  • 8 Megapixeli de tip ultrawide pentru fotografiile de tip peisaj;
  • 5 Megapixeli pentru adâncimea de câmp.

Camera frontală de 25 Megapixeli a fost poziționată într-un notch micuț. La bază se află jack-ul de 3.5 mm, portul USB type-C și difuzorul principal. În lateral dreapta dați de butonul de pornire și reglarea volumului, iar pe lateral stânga de slotul pentru SIM și microSD. Cititorul de amprentă este de tip optic, integrat în ecran (tehnologie ce până de curând era rezervată smartphone-urilor premium, iar acum coboară și spre mid-range).

Telefonul folosește un procesor MediaTek Helio P65 de tip octa-core, 2 nuclee pe ARM Cortex-A75 la 2.0 GHz și alte 6 nuclee pe ARM Cortex-A55 la 1.7 GHz, 4 GB RAM și 64 GB stocare de tip eMMC 5.1. Bateria sa este de 3500 mAh cu încărcare la 15W.

În pachet dați de telefon, instrucțiuni de utilizare, căști ieftine pe jack de 3.5 mm,  cablu USB type-C – USB și încărcătorul ce până anul trecut sosea la pachet cu seria S8, S9 etc (alimentează la 9V / 1.67A).

Ce concluzii pot fi trase la prima vedere?

  • compact (ajutat de display-ul de 6.1 inch și raportul display / corp de aproape 86%);
  • display cu luminozitate ridicată, culori afișate plăcut etc (tehnologia Super AMOLED ce nu mai are nevoie de nicio prezentare);
  • Android 10 cu One UI 2 – una dintre cele mai bune interfețe grafice ce a fost adusă și în segmentul mid-range (sunt ceva aplicații preinstalate, dar pot fi dezinstalate – Netflix, Facebook și Spotify le pun la categoria Utile, la fel și aplicațiile Microsoft etc);
  • sunt curios să văd configurația MediaTek la lucru (cele 2 nuclee pe ARM Cortex-A75 s-ar putea să ofere un boost importat de performanță, mi se pare cel puțin interesant că Samsung a ales un MediaTek în dauna Qualcomm sau Exynos – procesoarele dezvoltate in-house).

Mai multe detalii vor sosi în review. Pentru 1400 lei, trebuie ca procesorul MediaTek să se descurce impecabil.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.