Telefoane Mobile

Samsung GALAXY A42 5G a fost prezentat pe la început de septembrie și se spune că va fi cel mai ieftin smartphone al companiei sud-coreene cu conectivitate 5G. Înțeleg acum de ce nu au specificat chipsetul integrat.

Asta pentru că era un procesor neanunțat de către producător – Qualcomm Snapdragon 750G (dezvoltat într-un proces de litografiere pe 8nm, 2 x ARM Cortex-A77 la 2.2 GHz și 6 x ARM Cortex-A55 la 1.7 GHz, 5G pe spectru de sub 6GHz, dar și în mmWave).

Samsung GALAXY A42 5G integrează un display Super AMOLED de 6.6 inch cu rezoluție FHD+, 128 GB stocare, cameră principală cu 4 senzori (wide de 48 Megapixeli, ultrawide de 8 Megapixeli, macro de 5 Megapixeli și alți 5 Megapixeli pentru adâncimea de câmp). Bateria este de 5000 mAh.

Prețul anunțat în Germania – 369 euro. Mă aștept să fie promovat puternic în oferta operatorilor de telefonie mobilă. Am uitat să precizez că are spatele și structura din plastic.

Update: Xiaomi Mi 10T Lite este deja primul smartphone cu Qualcomm Snapdragon 750 5G. Să vedem care dintre cele două modele ajunge primul pe plan local. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.