Smartphone

Huawei ameninţă puternic supremaţia Samsung, iar 2019 se anunţă un an decisiv pentru primul loc în lumea telefoanelor inteligente ca număr de unităţi vândute. Pentru a susţine creşterea vânzărilor, producătorul sud-coreean s-a înscris în programul ODM (Original Device Manufacturer), adică va permite şi altor companii să producă şi să vândă smartphone-uri sub brandul Samsung.

Primul exemplu în această direcţie este Samsung GALAXY A6s. Acest model a fost lansat în China, piaţă unde Samsung a ieşit din top 10 şi este produs de partenerul Wintech, companie care mai colaborează şi cu Xiaomi. În teorie Wintech poate face orice telefon doreşte, atât timp cât respectă un număr de condiţii impuse de Samsung legate de calitate, respectarea brandului şi pieţe de desfacere.

Revenind la Samsung GALAXY A6s, acesta este un smartphone mid-range bine echilibrat:

  • display LCD de 6 inch cu rezoluție 2220×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 660 de tip octa-core, Adreno 512 GPU, 6 GB RAM LPDDR4, 64 GB / 128 spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB;
  • Android 8.0 Oreo;
  • 4G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 5.0, USB type-C, NFC, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS, BDS și Galileo, cititor de amprentă;
  • 12 Megapixeli cu deschidere f/1.8, detecție de fază, LED flash, cameră secundară de 5 Megapixeli şi cameră frontală de 12 Megapixeli;
  • baterie de 3300 mAh cu încărcare rapidă.

Samsung GALAXY A6s va fi disponibil pe negru, roşu, roz-mov şi albastru la 258 dolari (64 GB spaţiu de stocare), respectiv 316 dolari (128 GB spaţiu de stocare). Preţul este unul foarte bun pentru un Samsung, dar observaţi că Wintech a făcut câteva reduceri de costuri pe la ecran şi la senzorii foto.

Alături de Samsung GALAXY A6s a mai fost lansat şi modelul Samsung GALAXY A9s, însă acesta este o simplă rebranduire a smartphone-ului Samsung GALAXY A9 (2018) pentru piaţa din China.

Sursa: fonearena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.