Smartphone

În urmă cu o săptămână au fost filmările pentru emisiunea iLikeIT ce s-a desfășurat dis-de-dimineață. George Buhnici a avut o serie întreagă de telefoane Android la momentul respectiv. Printre acestea s-a aflat și Samsung GALAXY Alpha.

Între timp, telefonul a debutat în oferta operatorilor telecom și pe marți seară va avea parte și de un eveniment de lansare în țara noastră.

Samsung-GALAXY-Alpha (6)

Specificații detaliate pentru Samsung GALAXY Alpha:

– display Super AMOLED de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli;

– procesor Exynos 5 Octa pe arhitectură big.LITTLE (quad-core la 1.8 GHz + quad-core la 1.3 GHz), 2 GB memoria RAM, 32 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD;

– Android 4.4 KitKat;

– 4G cu viteze în download de până la 300 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 12 Megapixeli și cameră frontală de 2.1 Megapixeli;

– baterie de 1860 mAh, 114 gr. și 6.7 mm grosime.

Preț – în jur de 2350 lei.

Samsung-GALAXY-Alpha (1)

Primele impresii pentru Samsung GALAXY Alpha

Este primul smartphone Android al Samsung ce adoptă marginile metalice. Samsung GALAXY Note 4 a fost al doilea produs al companiei sud-coreene ce renunță la plasticul pe laterale și astfel nu mai trebuie să vă faceți griji legate de efectul de exfoliere.

Capacul bateriei face notă discordantă cu restul materialelor folosite. Nu dă impresia de premium, dar ajută mult la partea de grip printr-o textură plăcută. GALAXY Alpha pot spune că mi s-a părut a fi cel mai bine fabricat telefon al Samsung. Unul care fără probleme concurează cu iPhone 6 în ce privește frumusetea și calitatea fabricației, cu excepția mai sus menționată.

Apreciez că nu s-a mers pe un display FHD la o diagonală de 4.7 inch. Ar fi consumat resurse fără un scop clar. Nu cred că un ecran pe această mărime are nevoie de o rezoluție FHD. Sunt puțin circumspect în ce privește bateria de 1860 mAh în combinație cu un procesor Exynos 5 Octa de ultimă generație. Marian Andrei de la iLikeIT mi-a spus că bateria se descurcă decent. Asta urmează să testez când GALAXY Alpha ajunge și la mine. La nivel de UI nu sunt diferențe față de un GALAXY S5 sau GALAXY S5 Mini. Nici camera de 12 Megapixeli nu am pus-o la lucru.

GALAXY Alpha m-a făcut să cred că Samsung este pe drumul cel bun, iar viitorul GALAXY S VI s-ar putea să impresioneze printr-o calitate ridicată a construcției.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.