Hardware

Samsung Galaxy M31 a fost lansat în luna februarie a acestui an cu o baterie de 6000 mAh şi un preţ mai mult decât accesibil.

Producătorul sud-coreean îi pregăteşte deja un urmaş, Samsung Galaxy M41, unul despre care primele veşti susţin că ar urma să aibă cea mai mare baterie integrată vreodată de Samsung pe un smartphone: 6800 mAh. Ţinând cont că seria Galaxy M beneficiază de specificaţii low mid-range, mă gândesc că la un asemenea acumulator există speranţe la o autonomie chiar şi de 3-4 zile.

Şi mai interesant ar fi fost dacă această baterie de 6800 mAh ar fi fost produsă de Samsung SDI (am fi avut siguranţa unui acumulator de calitate), însă producătorul sud-coreean a ales un alt partener şi anume Ningde Amperex Technology (o companie din China despre care recunosc că nu am auzit până acum). Sper totuşi să existe un minim de control din partea Samsung la acest nivel.

Sunt sigur că vă întrebaţi şi ce dimensiuni va avea un astfel de device. Samsung Galaxy M31 cu baterie de 6000 mAh are 159.2 x 75.1 x 8.9 mm şi o greutate de 191 grame. Destul de bine. Pentru Samsung Galaxy M41 estimez un maxim de 9.5 mm grosime şi o greutate de 200 – 205 grame. La fel de bine, aş zice. Să nu uităm totuşi că vorbim de un Samsung, chiar dacă cu o construcţie din plastic.