Samsung GALAXY Note 7 a primit confirmarea oficială de aseară, iar în spațiul online deja sunt foarte multe comentarii legate de phabletul sud-coreean. 

Cum am spus și în articolul anterior, mă așteptam ca Samsung GALAXY Note 7 să încorporeze 6 GB de memorie RAM, sistem dual de camere pentru senzorul principal, baterie de 4000 mAh și de ce nu, un display ușor mai mare față de cel de 5.7 inch.

Printre principalele noutăți aduse de către Note7: display protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful, 4G cu viteze în download de până la 600 Mbps, USB type-C, scanner pentru iris

De ce cred că Samsung nu a pus ce are mai bun în Samsung GALAXY Note 7?

Samsung-GALAXY-Note-7 (2)

1. Politica pașilor mărunți;

Apple a procedat așa de-a lungul timpului, iar cum în ultima perioadă avem parte de o relativă stagnare la nivel hardware și software sunt și ei nevoiți să apeleze la o politica a pașilor mărunți de la o generație la alta. Asta pentru că au nevoie și în 2017 să desfășoare un business, nu pot lansa Note 7 și să închidă porțile fabricilor, iar departamentul de marketing trebuie să aibă mereu elemente cheie de care să se lege.

Cel mai probabil, GALAXY Note 8 urmează a trece pe un nou ansamblu hardware, nou set de camere foto și video, mai multă memorie RAM, design regândit etc. Ei se gândesc an de an să aducă un pachet echilibrat care să stârnească interesul potențialor clienți.

Note 7 nu-l văd recomandat pentru cei ce folosesc Note 5, GALAXY S7, GALAXY S7 Edge, GALAXY S6,  S6 Edge sau S6 Edge Plus. Mai degrabă pentru cei ce foloseau GALAXY Note 4, iar în Europa dacă vă aduceți aminte – Note 5 nu a fost lansat, iar Note 7 în oferta operatorilor telecom s-ar putea să se bucure de un boom al vânzărilor.

2. Samsung GALAXY Note 7 – accent pe mediul business;

Samsung-GALAXY-Note-7 (8)

Pot să spun că ideea mi-a venit de aici. Da, Samsung nu mai aduce noutăți în premieră pe seria Note și preferă să promoveze elementele inedite pe linia S-urilor. Trendul este evident de anul trecut, când Note 5 și S6 Edge Plus erau variantele cu display mai mare ale ui S6 și S6 Edge ( Note 5 cu un design ușor mai rectangular, dar aici deja vorbim de nuanțe).

Compania sud-coreeană își dorește ca Note-urile să fie adoptate în mediul business, mai ales după ce BlackBerry a ieșit din scenă. Apropo, BB face software pentru Android și au parteneriat de durată cu Samsung în ce privește platforma BES pentru un plus de securitate și productivitate.

Înțeleg accentul pus pe stylus, securitatea datelor prin KNOX, scannerul pentru iris. Seria Note nu mai este primadonă ci trece cumva în spatele S-urilor ca și hardware încorporat. Dacă păstrează trendul din ultimii doi ani vom vedea cum S-urile vin la început de an cu elemente noi, iar Note-urile sunt actualizate în aceeași linie din al 2-lea semestru. Și până acum putem spune că Note-urile aveau valențe din mediul business, dar parcă tind a deveni din ce în ce mai puțin “civile” și mai “business oriented”.

Cred că Samsung GALAXY Note 7 are toate șansele să fie cel mai performant phablet din 2016. Nu-i trebuie 6 GB RAM ca să funcționeze brici, iar dacă păstrează experiența de utilizare oferită de S7 și S7 Edge = jos pălăria.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.