Samsung GALAXY Note20 a strâns o sumă de comentarii în social media și pe bună dreptate. Nu neapărat pentru specificațiile sale ci pentru faptul că spatele său a fost fabricat din plastic, mă scuzați – glasstic, așa cum îi spune compania sud-coreeană.

AndroidAuthority are un articol pe această temă și discuțiile sunt aproape interminabile.

L-am găsit listat pe GALAXY Note20 5G la Orange – 5050 lei fără abonament și 4593.75 lei cu Smart Plus 25 (5G, 8 GB RAM și 256 GB stocare).

Nu am testat telefonul, nu am avut ocazia să-i fac hands-on, dar am înțeles din partea celor ce l-au văzut că te gândești de două ori dacă este plastic sau sticlă. Adică, glasstic-ul Samsung lasă un feedback plăcut.

Spatele ce a stârnit numeroase comentarii pe internet;

Pentru Samsung nu este ceva cu adevărat nou, de fapt se întorc la origini. Samsung GALAXY din seria S și Note au avut spate din plastic la primele 5 generații, iar GALAXY S6 / S6 Edge / Note5 au schimbat paradigma (cu sticlă în partea spate).

Pe de o parte, da. Mi se pare o concesie făcută și nu înțeleg de ce, avem un telefon cu preț de peste 1000 euro. Pe de altă parte, oricum în partea spate îi adaugi o husă, iar plasticul ar trebui să fie ceva mai rezistent față de sticlă la intemperii (pentru cei ce doresc să-l folosească fără husă). Spre exemplu, mi-a plăcut GALAXY Note 4 ce avea un plastic ce imita pielea și oferea un grip de-a dreptul excelent, nu-l simțeai că ar aluneca din mână.

Este și un motiv din partea celor ce oricum nu cumpără Samsung să-i critice pe sud-coreeni. Mi se pare că s-a făcut un buzz mare și de fapt, contează ce software au adus, cum se descurcă la nivel de cameră foto și video, care-i treaba cu stylus-ul actualizat etc.

Mă rog, la Note20 sunt mai multe puncte de criticat din partea celor pasionați, iar Cosmin a surprins destul de bine:

– display la 60Hz;
– rezoluție Full HD+;
– procesor Exynos 990;
– fără slot card micro SD;
– versiune cu 4G;
– încărcare la 25W;
– construcție din plastic ce seamănă cu sticla (se confirmă ? ).

Și totuși ceri 950 euro ? Adevărat tupeu.

Totuși, Note20 este cumpărat pentru specificații sau pentru experiența software? 

Am impresia că seria Note are un public al său, un public ce nu ține cont neparat de specificațiile hardware ci mai degrabă de ce livrează smartphone-urile respective la nivel software. Dacă cauți strict specificații, poți cumpăra un telefon din seria S, mai ieftine și cu hardware identic.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.