Hardware

În luna mai a acestui an Statele Unite ale Americii a anunţat că interzice tuturor producătorilor străini să vândă către Huawei atât timp cât aceştia folosesc tehnologie americană. Cei mai vizaţi au fost producătorii de cipuri, în special TSMC, companie care produce pentru Huawei procesoarele Kirin.

Din cauza acestor restricţii TSMC nu mai poate produce procesoare pentru Huawei începând cu data de 15 septembrie. CEO-ul Huawei, Richard Yu, a anunţat în cadrul China Information Technology Summit 2020 că seria de flagship-uri Huawei Mate 40 ar putea fi ultima cu procesor Kirin la bord. Pentru aceste smartphone-uri compania chineză a pregătit procesorul Kirin 1000, un procesor realizat pe un proces de fabricaţie de 5 nm ce va fi lansat oficial pe 5 septembrie în cadrul IFA Berlin 2020.

Ca alternative, Huawei nu are în acest moment decât MediaTek şi SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation). Cel mai probabil viitoarele smartphone-uri Huawei mid-range şi high-end vor veni cu procesoare MediaTek, în timp ce zona entry-level va fi acoperită de SMIC (aceasta este capabilă să producă în acest moment doar procesoare pe proces de fabricaţie de 14 nm, adică doar Kirin 710A).

Dacă MediaTek este un partener de context, viitorul Huawei este reprezentat de SMIC. Producătorul chinez vine tare din urmă, Huawei investind deja în acesta peste 2.2 miliarde de dolari. Din păcate procesul este unul de durată, astfel că vor mai trece ani până la primul flagship Huawei cu procesor Kirin fabricat de SMIC.

PS: Se pare că pentru seria Huawei Mate 40 au fost rezervate aproximativ 15 milioane de procesoare Kirin 1000. Acestea vor acoperi cererea din China şi mare parte din cererea globală, acolo unde am putea vedea promovată această serie ca fiind una limitată (motivele se subînţeleg).

Sursa: gizmochina.com

Categorii: hardwarehuawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.