Accesorii inteligente

Inelul inteligent Samsung Galaxy Ring a fost prezentat în premieră de către compania sud-coreeană în cadrul MWC Barcelona 2024. Momentan acesta nu este disponibil comercial, însă acest aspect se va schimba începând cu data de 10 iulie, zi în care Samsung va organiza cel de-al doilea eveniment Unpacked al anului (după acest eveniment Samsung Galaxy Ring va putea fi comandat de către cei interesaţi).

Până atunci nu ne rămâne decât să mai discutăm despre subiect pe baza zvonurilor, cele mai recente fiind legate de preţ. Se pare că Samsung Galaxy Ring va avea un preţ de plecare în Statele Unite ale Americii de 300 – 350 de dolari, în timp ce în India acesta va fi de aproximativ 420 dolari. Ţinând cont că Europa este tot timpul mai scumpă, mă aştept ca primul inteligent Samsung să aibă un preţ de plecare la noi de 450 – 500 euro.

În completarea celor de mai sus aflaţi că Samsung ar putea cere şi un abonament lunar, unul ce în Statele Unite ale Americii ar trebui să fie sub 10 dolari. Nu se ştie încă dacă acest abonament va fi obligatoriu pentru a utiliza inelul sau doar pentru a debloca anumite funcţii premium, însă cel mai probabil vorbim de a doua variantă. Continuând aceeaşi paralelă cu Europa, mă aştept ca acest abonament să coste pe la noi vreo 10 – 12 euro / lună.

Vă reamintesc că aceste informaţii sunt pe surse, astfel că informaţia trebuie tratată în consecinţă. La prima vedere datele par destul de logice, mai ales că este la modă acum abonamentul lunar / anual cam la orice.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale inelului ?

  • va fi disponibil în mai multe mărimi (de la S la XL);
  • va putea măsura pulsul şi gradul de oxigenare a sângelui;
  • va putea monitoriza activităţile fizice şi calitatea somnului;
  • prin intermediul aplicaţiei Galaxy Health va oferi sfaturi pentru un stil de viaţă mai sănătos (de exemplu funcţia My Vitality Score va prelua informaţii de la toţi senzorii, va realiza o analiză şi va oferi informaţii personalizate despre sănătatea utilizatorului);
  • vor exista funcţii de motivare pentru ca utilizatorul să îşi atingă obiectivele propuse.
Sursa: twitter.com