Smartphone

Galaxy S II este ultimul smartphone al sud-coreenilor.  Are un procesor dual-core tactat la 1 Ghz şi numit Exynos. Şi iPad 2 are un prcesor similar, dar customizat de Apple şi numit A5. Se pare că linia de producţie a Samsung pentru Exynos nu este suficientă şi riscă a nu putea livra la timp noile Galaxy S II şi Galaxy Tab 10.1. Pentru a preîntâmpina această problemă a apelat la Nvidia care le va oferi Tegra 2 ce permite integrarea unui procesor dual-core la aceeaşi frecvenţă ca şi Exynos.

Mai sunt şi alte telefoane Android pe Nvidia Tegra 2 şi mă gândesc la Motorola Atrix sau LG Optimus 2x.

Separarea celor două tipuri de procesoare se va face geografic. Aştept cu nerăbdare un benchmarck care să arată care dintre Tegra 2 sau Exynos livrează mai multă performanţă. Tegra 2 este implementat şi pe multe tablete: Xoom, Optimus Pad sunt doar două exemple.

Date tehnice Samsung Galaxy S II:

– ecran Super AMOLED Plus de 4.3 inch cu rezoluţie 480×800 pixeli şi 16.7 milioane culori;

– procesor Exynos sau Nvidia Tegra 2 dual-core la 1 Ghz, 1 GB RAM, 32 GB pentru stocare de documente şi acceptă microSD de până la 32 GB, Android 2.3 Gingerbread;

– 3G, HSPA+, Wi-Fi, bluetooth 3.0, microUSB;

– cameră de 8 Megapixeli ce filmează full HD la 1080p şi cameră secundară de 2 Megapixeli pentru videoapeluri;

– baterie de 1650 mAh, 116 grame şi 8.49 mm grosime.

via – gsmarena.com.

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.