Samsung Galaxy S22 Ultra: la înălțime în materie de fotografie, putere și productivitate, cu un S-Pen integrat

Așa cum a promis, Samsung a prezentat trio-ul de telefoane care ar trebui să conducă gama sa până cel puțin în a doua jumătate a anului, când vom vedea sosind o nouă generație de telefoane pliabile. Până când se va întâmpla acest lucru, Galaxy S22 va fi în prim-plan, iar Samsung Galaxy S22 Ultra va fi cel mai puternic telefon al mărcii coreene.

Noul telefon Samsung încorporează din nou S-Pen-ul care a făcut faimoasă familia Galaxy Note și profită de alte îmbunătățiri evolutive, cum ar fi prezența unui „creier” Exynos cu grafică AMD nou-nouță, un procesor cu nuclee ARMv9 care este un motor puternic în toate sensurile cuvântului. Dar acest Samsung Galaxy S22 Ultra este mai mult decât putere. Este vorba, de asemenea, de fotografie, versatilitate și productivitate. Să vedem ce are de oferit.

Toată puterea Samsung cu ajutorul AMD

Una dintre principalele noutăți ale trio-ului de Samsung high-end care se lansează în acest sezon constă în procesorul său, un Exynos 2200 care funcționează la 2,8 GHz și vine cu un GPU AMD, primul de pe piață. Astfel, avem cu 40% mai multă putere grafică decât generația trecută, plus că Samsung mărește cu 133% NPU-ul din Exynos 2200, astfel încât codul de inteligență artificială va fi procesat și mai rapid.

Producătorul coreean își însoțește procesorul din acest Galaxy S22 Ultra cu până la patru variante diferite de memorie RAM și stocare internă: 8GB/128GB pentru modelul de bază, 12GB/256GB pentru modelul intermediar, un alt intermediar de 12GB/512GB și un model de lux de top cu 12GB de RAM și 1TB de spațiu intern. Vorbim de memorie LPDDR5X și stocare UFS 3.1. Nici aici nu există opțiune microSD, deși avem S-Pen-ul Samsung, care reduce latența la 2,8 milisecunde și este integrat în carcasa telefonului.

Pentru energie, Samsung are o baterie internă de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 45W și încărcare wireless de 15W și oferă conectivitate 5G (două sloturi nanoSIM și un eSIM intern), plus WiFi 6E, Bluetooth 5.2, GPS, cip NFC pentru plăți mobile și cip UWB pentru conexiuni în bandă ultralargă. Și, bineînțeles, un port USB Type-C 3.1 pentru încărcare și transfer de fișiere. Adăugați la toate acestea un corp certificat IP68 împotriva prafului și a apei și compatibilitatea Samsung DeX pentru a transforma Galaxy S22 Ultra într-un laptop.

Nu vrem să lăsăm deoparte ecranul, un display AMOLED cu diagonală de 6,8 inchi și rezoluție QHD+ de 3.080 x 1.440 pixeli. Vorbim despre un panou perforat pentru a găzdui camera frontală, care se actualizează la 1-120Hz datorită actualizării adaptive (matrice LTPO). În plus, avem o luminozitate maximă de 1.750 nits și protecție Gorilla Glass Victus împotriva căderilor și zgârieturilor. Samsung promite, de asemenea, că ecranul său oferă o atenuare suplimentară pentru mediile întunecate, promițând un consum de energie cu 20% mai mic decât în anii precedenți.

Să vorbim despre fotografie, patru camere și zoom de 100x.

Înainte de a vorbi despre cele patru camere din spate, haideți să vorbim despre camera din față. Deasupra ecranului lui Samsung Galaxy S22 Ultra găsim un senzor de 40 megapixeli cu lentile f/2.2 și câmp vizual de 80º. Camera frontală a acestui S22 Ultra are autofocus și oferă o distanță focală de 25 de milimetri. Camera se potrivește în gaura din ecran, situată în centrul părții superioare a ecranului.

Samsung S22 oferte Emag

Să trecem acum la camerele din spate. Începem cu cea principală, un senzor cu unghi larg de 108 megapixeli cu obiectiv f/1.8 și un câmp vizual de 85°. Samsung îl însoțește cu stabilizare optică și diverse îmbunătățiri software care profită și de restul senzorilor. Îmbunătățiri, cum ar fi sosirea modului Expert RAW pentru a produce fișiere RAW pe 16 biți cu toate camerele S22 Ultra și care pot exporta fotografii direct în Adobe Lightroom. Și da, avem binning de pixeli pe acest senzor, o celulă non-autorizată capabilă să genereze fotografii mai luminoase de 12 megapixeli.

Cea de-a doua cameră este o cameră ultraangulară, de 12 megapixeli, cu un obiectiv f/2.2 care oferă un câmp vizual de 120° și o distanță focală de 13 milimetri. Cea de-a treia și cea de-a patra cameră sunt două teleobiective, cu 10 megapixeli f/2,4 și 69 de milimetri pentru prima, și 12 megapixeli f/4,9 și 230 de milimetri pentru cea de-a doua. Ambele cu stabilizare optică OIS și mărire de 3x, respectiv 10x. Telefonul este capabil de o mărire hibridă de până la 100x, potrivit mărcii.

Noul telefon Samsung sosește în catalogul mărcii pentru a-l conduce până la noi ordine, și o face cu cele patru opțiuni de memorie pe care le-am menționat anterior: 8GB/128GB, 12GB/256GB, 12GB/512GB și 12GB/1TB. Acesta va fi disponibil și în culorile alb, burgundy, verde și negru.

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Echipa Gadget.ro
Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.