Smartphone

Conform ultimelor informații din mediul virtual, gigantul sud-coreean pregătește lansarea unui nou membru în familia Galaxy S5. Samsung Galaxy S5 Neo va fi ușor diferit de varianta de bază din gamă, iar principala deosebire este dată de folosirea unui nou chipset pe arhitectură 64-bit, Exynos 7580.

Procesorul încorporat este un octa-core la 1.6 GHz (cel mai probabil pe Cortex-A53), iar acceleratorul grafic va fi, se pare, un Mali-T720. Acestea sunt elementele ușor inferioare lui Galaxy S5, dar există și un upgrade la varianta Neo: camera frontală va fi de 5 Megapixeli față de cea de 2.1 MP. Conectivitatea 4G va fi de tipul LTE-A la fel cum aveam deja la versiunea Samsung Galaxy S5 LTE-A.

În rest, mare lucru nu se mai schimbă la Samsung Galaxy S5 Neo, acesta păstrând intacte inclusiv dimensiunile și greutatea fratelui lansat inițial. Vor exista variante single și dual-sim, iar ambele vor veni direct din cutie cu Android 5.1 Lollipop.

Ecranul va rămâne un Super AMOLED de 5.1 inci cu rezoluție Full HD, vor fi oferiți în continuare 2 GB de RAM și 16 GB spațiu de stocare cu posibilitate de extindere prin card microSD, iar camera principală va fi aceeași de 16 Megapixeli.

În funcție de prețul la care va fi lansat, Samsung Galaxy S5 Neo poate avea un succes cel puțin la fel de mare precum Galaxy S3 Neo.

Sursa: SamMobile.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.