brosura Samsung Galaxy S7 Telefoane Mobile

Doar două zile ne mai despart până la evenimentul de prezentarea lui Samsung Galaxy S7 și a fratelui mai mare S7 Edge. Până acum toate specificațiile, precum și designul sunt în mare parte cunoscute, dar de data aceasta putem spune că avem parte de o confirmare oficială. În plus, apar și prețurile.

Așa cum bine știam, Samsung Galaxy S7 va avea un ecran SuperAMOLED de 5.1 inch, iar S7 Edge va urca până la 5.5 inch și va avea marginile curbate pe laterale. Apoi, specificațiile sunt aproape identice între cele două dispozitive, doar bateriile fiind ușor diferite în capacitate: 3000 mAh pentru S7, respectiv 3600 mAh pentru varianta Edge.

Procesorul va fi un Qualcomm Snapdragon 820 ajutat de 4 GB de memorie RAM de tip LPDDR4. Spațiul de stocare va începe de la 32 GB la variantele de bază, dar de această dată vor putea fi suplimentate cu ajutorul unor carduri microSD.

Se revine la standardul de protecție IP67, care înseamnă rezistență completă împotriva prafului, dar și la imersia în apă de până la 1 metru adâncime pentru maximum 30 de minute.

O noutate este reprezentată de ecranul ”sensibil la presiune” (pressure sensitive) despre care nu știm însă prea multe acum. Oricum seamănă ca idee destul de tare cu tehnologia Apple Force Touch.

Ajungem și la preț, elementul nu tocmai cunoscut până la această dată. Din broșura de mai jos putem observa că lansarea comercială, cel puțin în Spania, țara de unde provine informația, va fi în data de 11 martie 2016, nu foarte departe de prezentarea oficială de la Barcelona.

Brosura Spania Samsung Galaxy S7 si S7 Edge

Prețurile se pare că vor fi de 700 de euro pentru Samsung Galaxy S7, respectiv 800 de euro pentru S7 Edge. Banca spaniolă La Caixa va propune local variante de achiziție în rate cu 42.45 euro/lună pentru varianta normală și 47.45 euro/lună pentru cea cu ecran mai mare. Zvonurile spun că ambele telefoane vor veni la pachet cu ochelari de realitate virtuală (VR). Nu știm însă dacă este vorba de actuala ediție Gear VR sau de o noutate.

Așa că dacă nu mai aveați răbdare până peste câteva zile când am fi avut toate detaliile despre Samsung Galaxy S7 și S7 Edge acum știți cam toate specificațiile plus prețurile pentru Europa.

Sursa: GSMarena.com