Telefoane Mobile

Chiar dacă în momentul lansării foarte mulţi au spus că duetul Samsung GALAXY S7 şi S7 Edge seamănă foarte mult cu generaţia anterioară, la aproape o lună de la prezentarea oficială analiştii afirmă că vânzările celor două smartphone-uri sunt peste estimările iniţiale.

Analistul Jay Yoo de la Korea Investment & Securities a afirmat că pentru luna martie se aştepta ca Samsung să vândă 7 milioane de unităţi de Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge, însă în realitate au fost comercializate peste 9.5 milioane unităţi. Aceste veşti pozitive au crescut acţiunile Samsung cu 2.4%.

Samsung-GALAXY-S7-Edge-7-960x640

În România numărul precomenzilor a fost la fel de mare precum în alte state: „În România, numărul de precomenzi pentru noile smartphone-uri a fost în linie cu tendinţa europeană şi ne-a depăşit aşteptările, ceea ce ne arată că Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge au fost extrem de aşteptate şi pe plan local. Acestea au fost cele mai mari precomenzi înregistrate până acum pentru dispozitivele din seria Galaxy. Ca ordin de mărime, vorbim de câteva mii de unităţi,” a declarat Cristian Cojocaru, Head of Mobile Division Samsung Electronics România.

Ca o medie a vânzărilor se pare că Samsung Galaxy S7 Edge reprezintă aproximativ 61% din total, în timp ce restul de 39% este dat de Samsung Galaxy S7.

Sursa: cnbc.com