Quickmobile.ro ne-a pus la dispoziție tableta Samsung Galaxy Tab 7.7 ce abia din luna februarie 2012 urmează a fi importată în mod oficial în țara noastră. Varianta primită la test avea 16 GB spațiu de stocare și 3G, iar prețul său se ridică la 2.489 lei.
Am făcut partea de unboxing, primele detalii și o galerie foto de început – aici.
1. Design
Este o tabletă care impresionează de când o vezi prima dată, de când o scoți din cutie. În primul rând este foarte subțire cu doar 7.9 mm grosime și doar 340 grame. Este destul de puțin și ca greutate, chiar dacă ecranul are o diagonală de 7.7 inch. Logo-ul Samsung este poziționat la bază și nu superior cum eram obișnuit la alte telefoane și tablete. Atunci când vei dori să ajungi la butonul de power poziționat pe partea dreaptă sus, s-ar putea să fii păcălit de logo-ul Samsung dispus la baza și nu sus. Tableta este fabricată din metal și asta dă un feeling plăcut, rezistență, soliditate, dar au menținut și un aspect slim. Ecranul are marginile negre. Pe spate sunt două nuanțe: gri și argintiu. Senzorul camerei de 3.15 Megapixeli este dispus pe colț, are dimensiuni generoase.
Pot să spun că este cea mai bine fabricată tabletă a sud-coreenilor și cu cel mai inspirat aspect. Muchiile rotunjite întregesc peisajul. Nu ai ce să-i reproșezi.
2. Ecran și sunet
Samsung produce cele mai bune display-uri din industrie. Galaxy Tab 7.7 te răsfață cu un Super AMOLED Plus de 7.7 inch și rezoluție 1280×800 pixeli. Este cel mai bun ecran care l-am văzut la lucru. Până și Asus Eee Pad Transformer Prime cu al său Super IPS pare șters. Am testat aplicații similare pe ambele tablete și diferența este uriașă. Galaxy Tab 7.7 afișează culorile mult mai vii, negrul este bestial ca și contrast. Știu că nu sunt termeni pro, dar vă recomand să o vedeți măcar într-un scurt hands-on când ajunge oficial și în țara noastră. Nu cred că mai are rost să spun că se vede bine din orice unghi.
Este cel mai mare display de tip Super AMOLED Plus pe care l-a fabricat Samsung până acum. Galaxy Tab 8.8 sau 10.1 nu se pot compara cu Tab 7.7. Samsung Galaxy Nexus aduce un display Super AMOLED, fără acel Plus care aduce 15% mai multă luminozitate și un consum de energie redus cu 15% față de generația anterioară.
Sunetul ine de la două boxe micuțe dispuse pe lateral, la bază. Mă așteptam să găsesc difuzorul pe spate. Atunci când o veți ține în landscape s-ar putea să obturați sunetul. Jack-ul de 3.5 mm este dispus pe lateral – superior. Căștile cu care tableta vine în pachet sunt albe și de tip in-ear. Sunetul oferit de difuzoare este puternic, clar. Parcă au pus prea mult treble, dar compensează la bass prin căștile in-ear și audiția mult mai plăcută de aici.
3. Sistem de operare, aplicații și performanță
Rulează Android 3.2 HoneyComb. Nu am citit, dar presupun că în 2012 va face pasul spre Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Procesorul este fabricat de către Samsung fiind un Exynos dual-core la 1.4 GHz. Este însoțit de 1 GB de RAM, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB. Acceleratorul grafic este identic cu cel de pe Samsung Galaxy S II – Mali-400MP. Se poate spune că este un campion în testele de benchmark după cum vedeți și mai jos:
Quadrant Standard – 4.009 puncte;
Vellamo Score – 1.235 puncte;
Nenamark 2 – 41.7 fps;
Nenamark 1 – 58.9 fps;
AnTuTu Benchmark – 6.247 puncte.
[nggallery id=240]
Rulează orice aplicație din Android Market fără probleme și datorită ecranului Super AMOLED Plus, unele aplicații vor părea mai ok. Dau mai bine pe ecran. Așa mi s-a întâmplat mie și mai ales unele jocuri. Sesizezi detalii care înainte îți scăpau.
[nggallery id=241]
4. Conectivitate
Are tot ce îi trebuie și lista cuprinde: modul 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi în toate standardele: a/b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, GPS, jack de 3.5 mm. Pe lateral în partea superioară veți da doar de jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreapta este poziționat butonul de power cu rol și în blocarea/deblocarea ecranului de tip touch, butoanele pentru reglarea volumului de dimensiuni generoase. Pe lateral, la bază, se află portul prin care vei încărca tableta sau prin care o voi conecta la calculator cu ajutorul cablului pe usb 2.0. Acolo sunt situate și cele două boxe micuțe. În lateral stânga dați de slotul pentru microSD de până la 32 GB, pentru a suplini cei 16 GB oferiți din standard și slotul pentru cartela SIM. Ambele sunt protejate și integrate frumos în carcasa tabletei.
5. Cameră foto și video
Are un senzor de 3.15 Megapixeli, autofocus, led flash. Filmează la 720p cu 30 fps și aduce o cameră frontală de 2 Megapixeli, utilă în apelurile video. Ai fi tentat să spui că senzorul de doar 3.15 Megapixeli nu este suficient, dar se vede după dimensiunea lui că face fotografii rezonabile, iar câteva sample-uri foto făcute la repezeală aveți mai jos. Am pus și un clip ca să vă faceți idee. Este superioară multor tablete cu senzor de 5 Megapixeli și chiar uneia cu senzor de 8 Megapixeli.
[nggallery id=242]
httpvh://youtu.be/K9b4v2M_4es
6. Autonomie
Bateria este de 5.100 mAh și nu se oferă acces la aceasta. Este încapsulată. Cu luminozitatea dată la maxim și în cu multe jocuri, internet via wi-fi nu trece de pragul de 9 – 10 ore și asta cu pauze printre sesiuni. Display-ul Super AMOLED Plus își cere tributul în consumul de energie, deși este considerat unul dintre cele mai puțin gurmande display-uri din piață.
Concluzii
Samsung Galaxy Tab 7.7 este tableta ideală pentru cei care caută portabilitate, tabletă cu un design compact, ușor de strecurat într-o geantă, un rucsac, de luat și într-o mapă. Integrează cel mai bun ecran din piață – Super AMOLED Plus merită fiecare cent. Rulează excelent orice aplicație din Android Market sau face browsing cu mare talent prin site-urile web favorite. Camera foto este decentă. Singurul lucru care i se poate imputa este legat de preț, puțin cam mare. Nu uitați că la suma de 2.400 lei se află și modulul 3G ce ar permite viteze de download de până la 21 Mbps. Am uitat să precizez că meniul este și în limba română.
httpvh://youtu.be/iaFQDNoWczg