Accesorii inteligente

Fără să agite prea mult apele, Samsung a lansat un nou smartwatch, unul ceva mai accesibil, dar cu destul de multe funcţii utile. Acesta se numeşte Samsung Galaxy Watch FE, adică face parte din acelaşi segment Fan Edition precum smartphone-urile (recent am scris şi despre Samsung Galaxy S24 FE, telefon ce va fi prezentat în toamnă).

Samsung Galaxy Watch FE vine doar în versiunea de 40mm, adică are un cadran mai micuţ, nu prea este masculin.

La nivel de specificaţii regăsim:

  • display Super AMOLED de 1.2 inci cu rezoluție 396 x 396 pixeli, protecţie cu sticlă de safir, certificare 5ATM, IP68 și MIL-STD-810G în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful;
  • procesor Exynos W920 de tip dual-core la 1.18 GHz, 1.5 GB RAM și 16 GB stocare internă;
  • WearOS cu interfaţa One UI Watch 5;
  • LTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi a/b/g/n, NFC, localizare prin A-GPS, GLONASS, Beidou și GALILEO, senzori integrați (accelerometru, barometru, senzor giroscopic, senzor de lumină, senzor optic pentru ritmul cardiac, senzor electric pentru inimă);
  • baterie de 247 mAh cu încărcare wireless;
  • 26.6 gr. , dimensiuni de 40.4 x 39.3 x 9.8 mm.

Samsung Galaxy Watch FE va permite realizarea de plăţi NFC prin intermediul Samsung Wallet, iar la nivel de funcţii pentru sănătate avem măsurarea pulsului, EKG, analiză pentru masă şi compoziţia corporală (BIA), monitorizarea somnului sau verificarea gradului de oxigenare a sângelui.

Samsung promite o autonomie de până la 40 de ore (nici măcar două zile), însă promovează o aşa zisă încărcare rapidă (de la 0 la 100% în mai puţin de două ore).

Samsung Galaxy Watch FE va costa aproximativ 200 de euro în varianta fără 4G LTE şi aproximativ 250 de euro în versiunea cu 4G LTE.

Sursa: news.samsung.com