Accesorii inteligente

Samsung va prezenta în cadrul IFA Berlin 2015 un nou smartwatch denumit Samsung Gear S2. Acesta a fost dezvăluit astăzi de către compania sud-coreeană, iar conform declaraţiilor acestora noul device are “un design circular, specificatii tehnice avansate şi o interfaţă intuitivă. Cadranul rotativ existent pe Samsung Gear S2, împreună cu butoanele Home și Back, le oferă utilizatorilor o modalitate mai rapidă, exactă și confortabilă de acces la notificări și aplicații”.

Smartwatch-ul va fi lansat în două versiuni: Samsung Gear S2 şi Samsung Gear S2 Clasic. Prima versiune aduce un design minimal şi modern, în timp ce varianta clasică este potrivită pentru cei aflaţi în căutarea unui terminal cu design atemporal şi funcţii multiple. Samsung Gear S2 va ţine utilizatorii în permanenţă conectaţi la reţelele de socializare şi e-mailuri, dar în acelaşi timp va oferi noi funcţii fitness pentru cei cu o viaţă activă.

Noul smartwatch are o grosime de doar 11.4 mm, display Circular Super AMOLED de 1.2 inci şi un procesor dual-core. Terminalul va avea şi o versiune cu conectivitate 3G ce va putea funcţiona independent de telefon. Samsung Gear S2 va fi disponibil în două variante: carcasă și brățară gri sau carcasă argintie și brățară albă, în timp ce Samsung Gear S2 Clasic va utiliza o carcasă neagră și brățară de piele.

Samsung Gear S2 4

Specificaţii complete pentru Samsung Gear S2:

– display Circular Super AMOLED de 1.2 inci cu rezoluţie de 360 x 360 pixeli şi o densitate a pixelilor de 302 ppi;

– procesor dual-core tactat la 1.0 GHz, 512 MB memorie RAM şi 4 GB memorie internă;

– Tizen OS;

– versiune cu 3G, conectivitate bluetooth 4.1, Wi-Fi: 802.11 b/g/n, port microUSB, NFC, certificare IP68 ce atestă rezistenţa la apă şi praf;

– baterie de 250/300 mAh cu încărcare wireless, 11.4 mm / 13.4 mm grosime.

În teorie şi randări noul smartwatch arată foarte bine. Rămâne totuşi de vâzut preţul de achiziţie pe care personal nu îl văd mai mic de 250 – 300 euro. Oare va merita această sumă? Rămâne de văzut.

Samsung Gear S2 3