Accesorii inteligente

Samsung Gear Sport aș putea spune că a fost capul de afiș al noutăților aduse de către compania sud-coreeană în evenimentul său ce a precedat deschiderea târgului de tehnologie berlinez. 

Samsung Gear Sport se dorește a fi nu doar un alt smartwatch, au investit destul de mult la nivel de R&D, parteneriate pentru aplicații third-party care să-i extindă funcționalitatea.

Noul smartwatch este o evoluție a lui Gear S3, o cizelare la nivel de design și o îmbunătățire a principalelor caracteristici. În primul rând aș evidenția certificarea 5ATM ce-l recomandă pentru sesiunile prelungite de înot, pentru orice fel de activitatea în piscină. Se potrivește cu orice curea de ceas ce are lățimea de 20mm, iar din fabrică sunt două variante de culoare: albastru și negru (curea din plastic cauciucat cu o textură în partea exterioară).

A fost gândit ca un dispozitiv orientat spre fitness, de aici și localizarea prin GPS și suportul pentru GPS, Beidou și GLONASS. Îl văd recomandat atât pentru entuziaști, cât chiar și în segmentul profesionist.

Specificații Samsung Gear Sport;

  • display Super AMOLED de 1.2 inch cu rezoluție 360×360 pixeli, 302 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3;
  • procesor Exynos 7270 de tip dual-core la 1.0 GHz, 768 MB RAM și 4 GB spațiu de stocare;
  • Tizen OS, compatibil cu telefoanele Samsung ce rulează de la Android 4.3 spre versiunile superioare, cu smartphone-urile Android ce rulează de la Android 4.4 spre iterațiile mai noi și cu iOS de la 9.0 spre variantele mai noi (iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 5s);
  • Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS și Beidou, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, accelerometru, barometru, senzor pentru lumina ambientală;
  • baterie de 300 mAh ce ar oferi autonomie de 3 – 4 zile, încărcare wireless, 50 gr. fără curea și dimensiuni de 42.9 x 44.6 x 11.6T.

Declarație oficială:

La Samsung, apreciem atletul de zi cu zi – chiar dacă ieşi la o alergare uşoară sau te antrenezi pentru următorul triatlon. Avem un istoric al inovației şi posibilităților multiple, iar accesoriile noastre sunt proiectate să ajute utilizatorii să îşi atingă ţelurile şi aspiraţiile, indiferent de condiţia lor fizică. Susținem înlăturarea preconcepției conform căreia a fi în formă poate însemna un singur lucru, dar și a ideii că fitness trackerele sunt complexe şi potrivite doar pentru cele mai intense antrenamente”, a spus DJ Koh, President of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. „Noile noastre accesorii Samsung Gear îi ajută pe consumatori să se bucure într-un mod inteligent de un stil de viaţă activ, echilibrat şi împlinit și să obțină o condițe fizică îmbunătățită.”

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.